Andy Dollárpapától Slomó terjeszkedéséig - megélhetési filoszemiták a balliberális sajtóban?

2020. július 16. 16:30

ifj. Lomnici Zoltán
Origo
A balliberális európai és hazai sajtó mélyen hallgat a nyugat-európai zsidóságot, mint vallási közösséget rendszeresen érő atrocitásokról.

„Az utóbbi idők különös fejleményeként a politikai antiszemitizmus egy jellegzetes változata nyerhetett teret, sőt legitimitást a baloldali sajtóban. A közéleti médiának annak a szegmensében, amely Soros György-támogató, és hol burkoltabb formában, hol nyíltan pártfogolja az Európába irányuló – főként muszlim – bevándorlást.

A baloldali médiumok zsidóellenessége legfőképpen a nemzetállami Izrael bírálatában, esetleg elutasításában, az izraeli politika egyoldalú, negatív hangú bemutatásában, továbbá a túlnyomóan antiszemita migránsok miatti sajátos megfelelési kényszerben ölt testet. Miközben a közép-európai jobboldalt visszatérően az a vád éri, hogy politikája populista, nacionalista, sőt szélsőségekbe hajló, a Soros-kritika pedig a harmincas éveket idéző, sanda gyakorlatot takar, eközben a balliberális európai és hazai sajtó mélyen hallgat a nyugat-európai zsidóságot, mint vallási közösséget rendszeresen érő atrocitásokról. Sőt, a baloldali médiumok – újságok, portálok és közösségi média – Izrael-ellenessége még bátorítást is ad ezekhez a jelenségekhez, amiként számos, nem feltétlenül a politikában aktív közéleti szereplőt, influenszert is felelőtlen és meggondolatlan nyilatkozatokra, megnyilvánulásokra késztethet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés