Momentum: Először a magyar Parlamentben

2020. július 15. 11:42

Donáth Anna
Facebook
Az Országgyűlés fideszes többsége végül megszavazta: tovább engedik a miniszterelnöknek az EU-s pénzek ellopását, a demokrácia leépítését.

„Tegnap történetében először szólalt fel a Momentum Mozgalom a magyar parlamentben: az EU-s forrásokról szóló vitában vettem részt európai parlamenti képviselőként. Bár előzetesen 40 másodpercet kaptam, megpróbáltam kihasználni az időkeretet, és közvetlenül a bent ülő kormánypárti képviselőkhöz szóltam.

Elmondtam nekik, hogy azért veszek részt a vitán, hogy a magyar állampolgárok nevében megüzenjem: meg fogjuk védeni a magyaroknak járó EU-s pénzeket és a magyar demokráciát Orbán Viktortól.

Mert a képlet egyszerű: a kevesebb demokrácia azt jelenti, hogy kevesebb pénzt kapunk az EU-tól. Azzal, hogy a magyar kormány leépíti a jogállamot, uniós pénzt vesz el Magyarországtól. Jogállamisági feltételekhez kötni az EU-s támogatásokat normális demokráciában nem okoz semmilyen fennakadást és zavart. Ha az állam és a jogrendszer igazságosan működik, akkor nincs mitől félni.

Az Országgyűlés fideszes többsége végül megszavazta: tovább engedik a miniszterelnöknek az EU-s pénzek ellopását, a demokrácia leépítését. Egy egyszerű kérdésre kellett választ adniuk a kormánypárti képviselőknek: Orbán Viktor vagy Magyarország fontosabb számukra?

Ez a határozat világosan kimondja: a magyar kormány és parlamenti többsége továbbra is EU-s pénzeket akar lopni, és tovább folytatnák a magyar demokrácia leépítését. Ha az uniós szervek, ha Európa polgárai kíváncsiak arra, mire költik itthon ezt a rengeteg pénzt, hirtelen »szabadságharcról« beszélnek, és inkább bedöntik a teljes európai költségvetést, de nem mondják meg, hová lett a pénz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lenne baj azzal, hogy jogállamisági kritériumokhoz kötik a forrásokat, ha ezeket a kritériumokat közösen határozzák meg és mindenkire egyformán vonatkoznak. Jelenleg viszont erről szó sincs. Politikai elhajlókat büntetnek anyagi források megvonásával. Pont, mint a moszkovita időkben.

Azt persze nem derítettétek ki az EU-ban, hogy mi a jogállam fogalma:
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Már a múlt héten sem volt demokrácia, nem is lehet leépíteni. :)
A jogászállamról nem is beszélve. A sajtószabadság meg? Egyenesen görbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés