Az ember nem változhat ahhoz képest, amilyen 15 évvel ezelőtt volt?

2020. július 15. 15:02

Körömi Attila
24.hu
Szerintem hatalmas húzás volt a kerékpárút. Interjú.

Azt mondta, vonattal jött Budapestre. A városon belül BKV-val közlekedik?

Igen, a négyes metróval jöttem.

Egy időre belelátott a fővárosi közlekedés működésébe a BKK igazgatósági tagjaként is.

Hatalmas benyomást tett rám ez a nyolc hónap. Világos volt, hogy a közlekedéstől él egy város, de sose tudtam – hiszen az ember nem néz utána –, hogy a fővárosi költségvetésnek mekkora részét teszi ki a BKK. Ijesztő volt látni, hogy hiába van fölfutóban a közösségi közlekedés ethosza, a járvány ezt totálisan keresztülvágja. Attól tartottam, hogy ez mélyebb nyomot fog hagyni az emberekben. Az eszem egy részével tudtam, hogy el kell jutni a munkahelyekre, de nem tudtam, mennyien lesznek home office-ban, és hogy fel mernek-e majd szállni a buszra és a metróra az emberek. A múltkor viszont autóval jöttem, mert ha nem ér véget a programom a háromnegyed nyolcas InterCity indulásáig, akkor kénytelen vagyok, és el tudom fogadni azt, hogy csak egy sávon megy a forgalom a Nagykörúton. Szerintem hatalmas húzás volt a kerékpárút.

Elég különös, hogy Pécsről kerül be valaki a budapesti közlekedési cég igazgatóságába. Önnek hogy sikerült?

Amikor az önkormányzati választáson az ellenzék jól szerepelt, a Momentum megkérdezte a tagjait, hogy ki az, aki szívesen vállalna feladatot önkormányzatokban. Én lelkileg és tudásban is erősen kötődöm az önkormányzatisághoz, ezért jelentkeztem. Kiderült, hogy a fővárosi cégek felügyelőbizottságaiba is kellenek emberek, méghozzá olyanok, akik ezt a munkát felelősen látják el. Jött egy fölkérés, hogy vállalnám-e a munkát egy fővárosi cégben. Mondtam, hogy ha igen, akkor a BKK-ban. Ez állt a legközelebb hozzám. A budapesti kapcsolatom folyamatos, és éppen a közlekedéssel összefüggően voltak olyan ismeretségeim, akikkel korábban is beszéltünk a BKK-ról. Mindez nyilván nem elég ahhoz, hogy az első pillanattól kiismerjem magam, de ahhoz igen, hogy gyorsan felvegyem a tempót. És volt még két szempont. Az egyik az, hogy ebből mit lehet elvinni Pécsre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ember nem változhat ahhoz képest, amilyen 15 évvel ezelőtt volt?

Az attól függ. Ha Jobbikosként gárdamellényben masírozott a cigánybűnözés ellen, vagy zsidó képviselőket akart listázni, még bőven lehet a roma integrációért és az antiszemitizmus ellen küzdő európai demokrata.

Ha viszont rövid ideig Soros-ösztöndíjas volt, illetve liberálisként határozta meg magát, majd pedig nemzeti-konzervatív lett, az megbocsáthatatlan és el nem felejthető.

"Szerintem hatalmas húzás volt a kerékpárút."

Anyád picsája, nyomorult szar.

Ez maga a groteszk...

Pécsen is lesz:-)

Szerintem is nagy a szintkülönbség. De az nem kéne, hogy baj legyen:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés