Patroncsere

2020. július 14. 8:53

Rónay Tamás
Népszava
A hagyományosan konzervatív vidék nem amiatt szavazott tömegesen Dudára, mert az ott élők annyira le lennének nyűgözve a jelenlegi irányvonaltól.

„A vasárnapi lengyel elnökválasztáson a falvak lázadásának lehettünk tanúi. Tömegesen járultak az urnákhoz a kisebb településeken élők. Ám nem a fennálló hatalommal szemben lázadtak, hanem azt akarták, minden maradjon a régiben az országban, Varsó ne térjen le az illiberális útról. Megmentették a hatalmát mind jobban féltő Andrzej Duda elnököt, akit sokan csak Jaroslaw Kaczynski, a kormánypárt Jog és Igazságosság elnöke golyóstollának neveznek, hiszen minden előterjesztést aláír, amit az agytröszt kitalál. A golyóstoll, úgy látszott, egyre haloványabban fog, de a patroncsere végül sikeres volt.

A hagyományosan konzervatív vidék nem amiatt szavazott tömegesen Dudára, mert az ott élők annyira le lennének nyűgözve a jelenlegi irányvonaltól. Hanem sokan elhitték a PiS álhíreit: attól féltek, ha Rafal Trzaskowski varsói polgármester kerül hatalomra, mindent elkövet azért, hogy elvegye a PiS által a családoknak biztosított juttatásokat. Mások a tradicionális családmodell miatt aggódtak – a jelek szerint Lengyelországban még mindig sok szavazatot lehet szerezni azzal, ha az azonos neműek kapcsolatát ostorozzák.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A konzervatív érték is érték, még ha a toleranciabajnok "európaiak" kizárólag lenézően és kisujjeltartó finnyázással tudnak csak beszélni róla. Illene ezt, illetve a választások eredményét egyszer úriemberként elfogadni.

Úgy tűnik, a magyar ballibnek el kell végeznie a gyászmunkát:-)))

"...a jelek szerint Lengyelországban még mindig sok szavazatot lehet szerezni azzal, ha az azonos neműek kapcsolatát ostorozzák."

Mint nálunk. És mérget vehettek rá, hogy ahogyan ez a genderes elmebaj egyre terjed, egyre erősebb lesz az ellenállás is.

A Népszava még él? Csak tudnám, minek.

Mindig a vidékiekkel van a baj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés