Tizenhárommal emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020. július 13. 9:12
Újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Tizenhárommal, 4247-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. A halottak száma változatlanul 595, 3073-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 579. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 127 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öt van lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 2453-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 295 561.

Kiemelték: a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány ezért döntött bizonyos országok esetében a beutazási szabályok szigorításáról – tették hozzá. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1993) és Pest megyében (641) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (116), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

(MTI)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A túl agresszív mutációk kipusztulnak a gazdatesttel együtt. Azok a mutációk maradnak meg, melyek jobban alkalmaszkodnak a környzethez, ennek jele az, hogy egyre kevésbé öli meg és tesz kárt a gazdatestben. Világszerte, annak ellenére hogy növekszik a fertőzöttek száma csökkenek az áldozatok.

a tudományos kapitalizmus azt tanítja h válságban kell beruházni, átállni, felújítani. Pl. most nincsenek brit még ázsiai hordák. Tavasszal meg lehetett volna csinálni a Lánchídat..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés