Kétnapos rendkívüli ülés kezdődik a parlamentben

2020. július 13. 8:40
A törvényhozás kedden feltételeket szabva járulhat hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.

A parlament a kormánypártok kezdeményezésére tart kétnapos rendkívüli ülést. A törvényhozás kedden feltételeket szabva járulhat hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió hitelt vegyen fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére. A házelnök napirendi javaslata alapján hétfőn az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két órában azonnali kérdések hangozhatnak el. Az interpellációkra egy óra, a kérdésekre pedig további fél óra áll rendelkezésre, azonban a frakciók – a járvány alatt kidolgozott munkarendnek megfelelően – várhatóan nem élnek majd ezekkel a lehetőségekkel.

Az Országgyűlés kedden előbb megvitatja, majd el is fogadhatja a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló határozati javaslatot. A kormánypártok azért nyújtották be indítványukat és kezdeményezték a Ház rendkívüli ülését, mert a jövő hét második felében megrendezendő uniós csúcson születik döntés annak a 750 milliárd eurós hitelnek a felvételéről, amelyért a tagállamok vállalják a garanciát – közölte korábban a KDNP megválasztott frakcióvezetője.

Simicskó István kifejtette, támogatási feltételeik között szerepel, hogy a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok; a pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani; továbbá a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének megítélése.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék ma hogyan fog hisztizni, tombolni, uvoltozni? Mást nem várok tőlük.
Konstruktivitast, észérveket már képtelenek bemutatni. Olyan messzire ment az ellenzék az alávaló stílusban, hogy saját magukat köpnek arcon, ha egyszer normális parlamenti képviselőként viselkednenek.

Tamás!

Csak egyet hagytál ki, a napi és legszélsőségesebb gyűlöletkeltő a balliberális politikai elit és a médiájuk. S azért is hiteltelen amit írsz, mert a mérleg másik serpenyőjébe nem tetted bele a Te politikai oldalad, a balliberálisok országrombolását, nem sorold a balliberális maffiát.

Szóval egy idióta, egyoldalú, a valósággal köszönő viszonyban sem lévő primitív libsi fanyalgás, amit produkálsz. A DK-s demagógok is jobbak nálad......Egyébként meg ha nem tetszik az, ami a többségnek igen, , el lehet menni, tudod, Feri is megmondta.

Amennyiben Orbán Viktor az uniós csúcson mellette voksol, mindegy, hogy milyen feltételekkel, akkor a nevéhez fog kötődni az ország végletes adósrabszolgává válása.

Az olaszok harmincnégy évet dolgoznak, a belgák negyvenegyet, a déliek, - olaszok.görögök, spanyolok, portugálok - minden eddigi külön uniós forrást feléltek, anélkül, hogy javítottak volna gazdaságuk szerkezetén. Ha kapnak pénzt, most is ezt fogják tenni, elherdálják. Az északiak és a kelet-közép-európaiak meg fizethetik az egészet. Amennyiben ebbe belemegy a magyar kormány, akkor valóban unokáink jövőjét teszi tönkre. A történelemkönyvekben Orbán neve mellett ez fog szerepelni első helyen.

Ki kell lépni ebből az akolból......

A Parlamentnek mindenképpen fel kell vetni:

határozza meg az Európai Unió explicit-egzakt módon - politikai, ideológiai toposzok mellőzésével - a jogállamiság feltételeit.
És hozzátenni: amíg ez nincs meg, addig bármilyen hivatkozás úgynevezett európai jogállami normákra nem más, mint: primitív manipuláció.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés