Kolumbusztól Trumpig: Törlés most

2020. július 12. 09:01

A nemzeti alapú konzervativizmus most már nem elégedhet meg a reagáló kritikával.

2020. július 12. 09:01
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Mit sem számítanak az adott korok kihívásai, korszelleme, elvárt és bevált normái, erkölcse, hagyományai, évszázados és működő intézményei. Mit számít az a globalista liberálisoknak, hogy George Washington volt a függetlenné váló Amerikai Egyesült Államok első elnöke, aki az amerikai demokrácia egyik megalapítója, ha kiderül róla, hogy rabszolgákat tartott. Mit sem számít az, hogy Abraham Lincoln az akkori kongresszusi képviselőkkel kínkeserves küzdelmet folytatott azért, hogy végül megszavazzák a rabszolgaság eltörlését, s ezzel éppen a feketék számára kellene, hogy történelmi hősük legyen, ha az őt ábrázoló szobor mégsem megfelelő, mert a szobra előtt egy fekete rabszolga térdel. És mit számít az, hogy Churchill Hitler és a nácizmus legyőzésében oroszlánrészt vállalt és ezzel örökre beírta a nevét a történelembe?

Tehát, a végcél – hasonlóan a kommunistákéhoz – a múlt teljes eltörlése, zárójelbe tétele, s egy új korszak megnyitása, az »igazi« történelem megkezdése, amely az egyenlőségre épül. Washingtonnak, Lincolnnak, Churchillnek, Kolumbusznak Trumppal együtt el kell tűnnie, mai követőikkel együtt.

Ez tényleg vízválasztó törésvonal és vízválasztó korszak, ezért a nemzeti alapú konzervativizmus most már nem elégedhet meg a reagáló kritikával: meg kell védenie azt a történelmet, ami által önkorlátozó és önmérséklő, közösségi normák szerint élő, közösségekhez kötődő szabad emberré váltunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. július 13. 11:16
Fricznek, a KISZ-es Ifjúkommunista c. lap szerzőjének annyi köze van a konzervativizmushoz, mint Hitlernek a filoszemitizmushoz.
annamanna
2020. július 12. 17:24
"Értékes régészeti leleteket rejtett a föld egy, a kormánynak fontos építkezésen. Markolókkal intézték el őket A főváros történetének kétezer éves emlékei kerültek elő nemrég a Margit híd budai hídfőjénél. Római kori falmaradványokat, egy középkori kutat és Hunyadi Mátyás korából származó pénzérméket találtak az épp felújítás alatt álló Budai Irgalmasrendi Kórház udvarán." https://444.hu/2020/07/11/ertekes-regeszeti-leleteket-rejtett-a-fold-egy-a-kormanynak-fontos-epitkezesen-markolokkal-inteztek-el-oket
annamanna
2020. július 12. 17:13
Akik hálózatba tömörülnek és átírják (eltörlik) a történelmet, azok kijelentik, hogy tűrhetetlen, hogy vannak (rajtuk kívül is) olyanok, akik hálózatba tömörülnek és átírják (eltörlik) a történelmet. Harcra fel!
galancza
2020. július 12. 14:19
Fricz úr kérlek alássan! csörcsil tudott a katyn-i mészárlásról. Ne h.lyítsük egymást Fricz úr kérlek alássan! Teljesen egyetértett sztálinnal ezügyben is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik