Huszonegy bevándorlót mentettek ki a La Manche csatornából

2020. július 11. 21:54
A migránsok három csónakkal tartottak Nagy-Britanniába.

Huszonegy bevándorlót és menekültet mentettek ki szombaton a la Manche csatornából – közölték a francia hatóságok. A migránsok három csónakkal tartottak Nagy-Britanniába.

Az észak-franciaországi Gris-Nez mentőközpontot éjfél tájban értesítették, hogy egy csónak, fedélzetén négy bevándorlóval Sangatte-tól mintegy két kilométerre északkeletre tartózkodik - közölte a Manche et de la Mer du Nord tengeri területi közigazgatási hivatal közleményében. Mind erősen kihűlt állapotban voltak, éppen akkor vették őket gondjaikba, amikor a csónakjuk süllyedni kezdett.

Később az éjszaka folyamán, három óra tájban, Calais-től négy kilométerre északra járt szerencsétlenül egy gumicsónak, az utasai segítséget kértek. A rajta lévő tizenhárom bevándorlót a rendőrség vette a gondjaiba

Reggel kilenc óra tájban egy belga vitorlás értesítette a griz-nez-i mentőket, hogy egy felfújható csónakot látott a calais-i kikötő behajózó csatornája környékén a fedélzetén négy bevándorlóval. Őket a csendőrség egyik őrhajója vette a fedélzetére.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés