Belgrádban több százan próbáltak meg behatolni a parlament épületébe

2020. július 11. 6:50
A tüntetők, akik már negyedik napja tiltakoznak, üvegpalackokkal és kövekkel dobálták meg a törvényhozás épületét védelmező rendőröket.

Több százan próbáltak meg behatolni péntek este a szerb parlament épületébe Belgrádban, tiltakozásul az ellen, hogy szerintük az államfő önkényes intézkedéseket tesz. A tüntetők, akik már negyedik napja tiltakoznak, dacolva a koronavírus miatt elrendelt csoportosulást tiltó szabályokkal, üvegpalackokkal, kövekkel dobálták meg a törvényhozás épületét védelmező rendőröket. A biztonsági erők tagjai pajzsaikkal igyekeztek visszaszorítani az embereket, megakadályozva őket abban, hogy behatoljanak a parlamentbe. Mintegy hetven embert őrizetbe vettek, többen megsérültek.

Jelentések szerint a parlement épületénél emelt kordonnál egy embert lábon szúrtak. A tömegben elvegyült civilruhás rendőrök a sérültet biztonságos helyre vitték, ahol sebesülését ellátták. A szurkálót más rendőrök őrizetbe vették. A pénteki zavargást megelőzően csütörtökön ugyan békés megmozdulás volt Belgrádban, de a hét többi napján vehemens megmozdulások voltak.      Egyes ellenzéki vezetők azt állítják, az erőszakot a kormány befolyása alatt álló tüntetők szították azzal a céllal, hogy rossz hírbe hozzák azokat, akik kezdetben felléptek Aleksandar Vucic szerb elnöknek a koronavírussal összefüggésben tervezett kijárási tilalma ellen.

A megmozdulások azonban a rendszer elleni szélesebb körű tiltakozásba csaptak át. Vucic cáfolta, hogy befolyása lenne azokra a „huligánokra”, akik a békés tüntetőkre támadtak a héten. Szerinte ezeket az embereket az ellenzékiek hozták magukkal.         Pénteken a szerb kormányfő, Ana Brnabic arról számolt be, hogy egy nap alatt 18 haltak meg a koronavírusban, ez a legmagasabb halálozási adat a járvány megjelenésének kezdete óta. Háromszáznyolcvanhat embernél mutatták ki egyébként a fertőzést az elmúlt 24 órában. Március óta 17 300-an betegedtek meg a kórban, 352-en meghaltak a balkáni országban.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vírus pártján állnak.

Állítólag... magyarázat mindig van. Csak amikor az összefüggéseket nézed, akkor mind rombasdől, mert egy egészen más kép rajzolódik ki. ami a szíriai dzsihadistáktól az amerikai BLM-ig egyformán néz ki. Most próbálják kiterjeszteni Európára.

Na, vissza a csatornába!
X

Ha arra gondolok, mi lenne most Belgrádban, pár évvel Nagy-Szerbia elvesztése után, ha:
a Csonka-Szerbia egyetemeinek hallgatói úgy 10-20%-ban hottentották, esetleg zsidók lennének, ... erre jobb nem gondolni.
Pedig csak annyit kellene tenniük: Emberek legyenek a hottik-bárkik létszám arányosan felsőoktatásban, mint anno a magyarok csinálták,
"A törvény alapján a „magyarországi nemzetiségek és népfajok” tagjai csak a formálisan kimutatható számarányuknak megfelelő mértékben vehettek részt a felsőoktatásban."
"A törvény másik pontja, célja az volt, hogy az 1918–19-es forradalmakban szerepet vállalókat kiszűrje az egyetemekről."
Szóval, ha ezt tennék, de rossz rágondolni is, mit kapnának a haladó antirasszistáktól, de annyit mégsem, mint kapott a magyar, 2100 év alatt...

Jav.: a magyar, 100 év alatt...

Rossz meglátás. A globalizmus az globalizmus pluszban, mínuszban, mert csak egy van belőle, minden eseményt ugyanazok mozgatnak..

Gyuri bá hálózata akcióban- akartad mondani...

A szokásos Majdan-projekt.

Válaszok:
Himalája | 2020. július 11. 16:27

"A szokásos Majdan-projekt."

Ennek nagy a valószínűsége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés