Fagyizórazziába kezdett a NAV

2020. július 10. 08:09

A revíziók legfontosabb kérdése, hogy az üzletekben mindig átadják-e a nyugtát, a számlát az ügyfeleknek, és megfelelően használják-e az online pénztárgépet.

2020. július 10. 08:09
null

A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat ellenőrzik; a revizorok egyes adózási és munkaerőpiaci szabályok megtartására koncentrálnak – írta pénteki számában a Magyar Nemzet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több megyére kiterjedő fagyizórazziába fogott, például Csongrád-Csanádban, Komárom-Esztergomban, Nógrádban és Veszprémben ezen a héten tartottak, tartanak ellenőrzést, másutt, így Tolnában és Zalában a hónap első felét szánják erre a revizorok, míg Hevesben és Jász-Nagykun-Szolnokban egész júliusban lehetnek célzott vizsgálatok.

A NAV emberei a fagylaltozók mellett a kávézókat és a cukrászdákat is felkereshetik, mégpedig minden esetben azonos céllal: hogy megbizonyosodjanak arról, betartják-e a legfontosabb adóügyi és munkaerőpiaci szabályokat. A revíziók legfontosabb kérdése, hogy az üzletekben mindig átadják-e a nyugtát, a számlát az ügyfeleknek, és megfelelően használják-e az online pénztárgépet. Lényeges emellett az alkalmazottak szabályszerű bejelentése és adott esetben az is, hogy az árukészlet eredetével minden rendben legyen - áll a cikkben.

(MTI)

(Képünk illusztráció, fotó: MTVA/ Oláh Tibor)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2020. július 10. 11:12
Előre bejelentett razzia? Van ám ész a navnál. (csak kevés)
Rasdi
2020. július 10. 11:06
Nem feltétlenül a NAV-nak, sokkal inkább a NÉBIH-nek kellene ellenőríznie.
annamanna
2020. július 10. 10:10
Somogy kimarad, a Balcsi déli partján nincsenek fagyizók :))) Balatoni büféárak: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/mutatjuk-mennyit-dragultak-az-arak-a-balatonnal-2020ban/pxr8y83
kunfia
2020. július 10. 10:10
A galád fagyizókat meg kell rendszabályozni! Apropó,a kaszinókat már bekötötték a NAVhoz? Hja,az az Orbán család érdekeltsége?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik