Egymillió forintra büntette Hadházy Ákost az adatvédelmi hatóság

2020. július 10. 12:54
Péterfalvi Attila az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtésben lát problémát.

Egymillió forintos büntetést kapott Hadházy Ákos Péterfalvi Attilától, az adatvédelmi hatóság vezetőjétől – tudta meg az Origo.  Péterfalvi Attila az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtésben lát problémát, és arra utasította a képviselőt, hogy töröljék a korábbi kampány alatt gyűjtött kapcsolattartási adatokat. Az indoklás szerint, mivel az akció során nem adtak megfelelő tájékoztatást, így nincs jogalap kezelni az e-mail címeket. 

Ebben az ügyben még tavaly júniusban indított vizsgálatot a NAIH. Péterfalvi Attila akkor azt mondta, hogy problémás az a tény, hogy az aláírók adatai külföldre kerülhettek. Az aláírásgyűjtés interneten fellelhető adatkezelési tájékoztatójában ugyanis az egyesült államokbeli The Rocket Science Group LLC és a kanadai Sync.Com Inc. céget jelölték meg adatfeldolgozókként. A The Rocket Science Group internetes marketingtevékenységet végez, a Sync.Com pedig adatok tárolásában segíthet.

Péterfalvi Attila szerint mindez azt is jelentheti, hogy külföldre kerülhettek azoknak a személyes adatai, akik a csatlakozást szerették volna elérni. Az elnök úgy véli, hogy a cégek pontos szerepének tisztázatlansága miatt komoly aggályok merülnek fel. „Számomra kérdéses a közjegyző szerepe a folyamatban, aki a tájékoztatás szerint hitelesíti az íveket” – nyilatkozta Péterfalvi Attila. Hangsúlyozta, hogy a hitelesítésnek nem világos a tartalma, mivel a közjegyző nem tudja megállapítani, hogy az adatok stimmelnek-e vagy hiteles-e az aláírás, arra csak a Nemzeti Választási Irodának vannak eszközei.

(Nyitókép: Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor.)

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ez akkor rendben is van.

Radikalizáld egy kicsit magad, így sosem leszel tiszteletbeli BLM-es.
CsehKatka. meg Donáth már azok..., meg UjhelyiPistike...

Nem.
Demokrácia csak ballib kormányok alatt lehet. Szemkilövéssel, ellenzéki politikus véresre verésével stb. stb.

Nem okoz nehézséget kifizetnie, eddig is úgy tarhálta össze a rajongóitól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés