Oprah Winfrey a rabszolgaságról szóló produkciókat forgat

2020. július 09. 16:02

A produkciók a Lionsgate filmstúdió közreműködésével készülnek.

2020. július 09. 16:02
null

Oprah Winfrey az amerikai rabszolgaságról készít filmes és televíziós produkciókat a The New York Times The 1619 Project (Az 1619-es projekt) című sorozata alapján. A Times tavaly közölte a cikksorozatot az első rabszolgák Amerikába érkezésének 400. évfordulója alkalmából. Nikole Hannah-Jones, a sorozat szerkesztője 2020-ban Pulitzer-díjat kapott a munkájáért – idézte fel a Variety.com.

Az újság és a neves televíziós személyiség szerdán jelentette be a közös vállalkozás elindítását. A produkciók a Lionsgate filmstúdió közreműködésével készülnek. Hannah-Jones producerként és kreatív vezetőként vesz részt a filmek és televíziós műsorok fejlesztésében. Ugyancsak producerként dolgozik majd a projekten Caitlin Roper, a cikksorozat másik szerkesztője.

Az 1619-es projekt feltárta, hogyan hatott a rabszolgaság különböző aspektusokból a társadalomra: a zenétől az igazságszolgáltatáson és az oktatáson át a művészetekig. „Számos amerikainak Az 1619-es projekt jelentette a nagy ráébredést, a valódi történelem megismerését, amiről valószínűleg sohasem hallott az iskolában. Mások számára a cikksorozat a történelmi tények friss elemzését nyújtotta a világ egyik vezető médiuma” – fogalmazott Jon Feltheimer, a Lionsgate vezetője. A konkrét produkciókról egyelőre nem tájékoztattak a filmes-tévés projekt resztvevői.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2020. július 10. 22:14
A rendszerszintű rászizmús mintapéldája szeginy eenyomott Ofra Vinfri
catalina9
2020. július 10. 17:10
Oprah Winfrey az amerikai rabszolgaságról készít filmes és televíziós produkciókat a The New York Times The 1619 Project (Az 1619-es projekt) című sorozata alapján. " Íme a forgatókönyv: Solomon Grayzel 'Zsidók története babiloni számkivetéstől a II. világháború végéig' c. könyvében tisztességesen beismeri (312. oldal), hogy a ZSIDÓK voltak a legjelentősebb rabszolga-kereskedők az európai társadalmakban. 1492-t követően pedig Ábrahám ivadékai uralták a rabszolga-kereskedelmet az egész Újvilágban."
u.cserkész
2020. július 10. 12:48
Akkor meg van a következő Oszkár-díjas téma. Ha csak nem készül egy holokausztos is mellette. Na, akkor nagy verseny lesz.
Rugo
2020. július 09. 19:06
zsidó-néger hazugság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik