Juj, mit mondott Feró?

2020. július 9. 16:18

Pozsonyi Ádám
888.hu
A tipikus libsi hazudozás egyik visszatérő eleme, hogy „az állam” ne szóljon bele.

„»Feró eladta magát«. Ezt úgy pár havonta ellövik az utóbbi időben, meg hogy Fidesz-nyalonc. Mármint ellenzéki újságírók és lelkes kommentelők teszik ezt. Általában olyan emberek, akik Bárdos Deák Ágnes (Kontroll Csoport) Magyar Narancsban megjelent hatalomtámogató írásait, vagy Wahorn András (A. E. Bizottság) olcsó tévéshow-kban való ripacskodásait idegen érdekek mentén helyénvaló és természetes dolognak tartják.

Szóval Ferón gúnyolódik a 444 (pontosabban uszít ellene, bár vélhetően ez őt nem különösebben izgatja). Egy HVG-interjúból szed ki részleteket, s tálalja a közönség szája ízének megfelelően. (»Nagy Feró szerint nem lehet Mészáros Lőrinc ellen lázadni, mert az csak egy tehetséges ember«, 2020. júl. 7.)

»Arra a kérdésre, hogy egy rendes rockzenésznek ez ellen tiltakoznia kell-e, mert hát mi köze az államnak a rockzenéhez, az énekes azt válaszolta, hogy…«

És itt álljunk csak meg.

A tipikus libsi hazudozás egyik visszatérő eleme, hogy »az állam« ne szóljon bele. Meg hogy valami »független« az államtól. (Ha igen, az jó, ha nem független tőle, az rossz, tehát áruló, eladta magát, blablabla.)

Holott így kéne nézni a dolgot:

Hatalmi erő ne szóljon bele! Hatalmi erőtől független. Így kéne megközelíteni, és ezt kéne mondani. Ne az állam ne szóljon bele, hanem senki. Tehát se cégek, se ideológiák, se külföldi alapítványok, se pénzemberek. Nem beszélve az idegen államokról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt akartam beírni, csak lassan olvastam.
Egész normális dolgokat ír Pozsonyi, és az az irónia, hogy régen ez unalmas volna, most meg ez a punk. Mert oké, hogy ezt mondja a szavazóképes emberek kábé fele és a kormány is, de a nemnormális dolgokat mondja az összes nemzetközi cég, NGO és a progresszív újságírók, polikusok, sőt, nemcsak, hogy mondják, hanem felháborodnak azon, ha valakinek ellenkezik a véleménye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés