A tüntetések hatására Vucic visszavonta a kijárási tilalmat

2020. július 9. 9:12
Szerdán ismét ezrek vonultak Belgrád utcáira, hogy a kormány és az elnök ellen tüntessenek.

Mégsem lesz kijárási tilalom a hétvégén Belgrádban – tudta meg a Euronews. Alexander Vucic szerb elnök kedd este jelentette be, hogy a járvány miatt ismét kijárási tilalmat vezetnek be Belgrádban. Ezek után több százan tüntettek a törvényhozás épülete előtt. Az erőszakba torkolló tüntetés során több rendőr megsérült, 23 embert őrizetbe vettek. Vucic elnök hiába vonta vissza a kijárási korlátozásról szóló tervet, szerdán ismét ezrek vonultak Belgrád utcáira, hogy a kormány és az elnök ellen tüntessenek.

A kijárási tilalom helyett azonban valamilyen szigorító intézkedést biztosan bevezetnek, hogy elejét vegyék a koronavírus-járvány terjedésének – teszi hozzá a portál rámutatva, hogy a bárok nyitvatartási idejét várhatóan rövidítik és megbírságolják azokat, akik nem viselnek maszkot. 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valakik abban érdekeltek, hogy Szerbiában terjedjen a járvány. Itthon is ezt várta az ellenzék, vágyálmaikban több tízezres fertőződést jósoltak, kikeltek az lehet, hogy túlzó, de mégis csak előrelátó intézkedések ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés