Kezd egy kicsit elegem lenni

2020. július 8. 16:35

Sebes Gábor
Facebook
A felháborodás-kultúra nem jobboldali és nem konzervatív dolog.

„A felháborodás-kultúra nem jobboldali és nem konzervatív dolog. Az, hogy mindenki felhatalmazva érzi magát, hogy ismeretek által nem zavartatva mindent ócsároljon, például bírósági ítéleteket, hatósági intézkedéseket, nem jobboldali és nem konzervatív dolog. A konzervatív nem érzi magát folyton felhatalmazva, tisztában van a korlátaival. Az sem jobboldali és konzervatív, ha valaki állandóan a morális pánik állapotában van. Hogy az hová vezet, azt most látjuk Amerikában: a morális pánik, a hiszti mint legfőbb igazolás és a népi mindenkinél mindent jobban tudás a történelem, a kultúra és a szabadság lerombolásával fenyeget.

A konzervatív tudja, hogy a jogi egyetem öt éve után még kb. 5 évet fogalmazóként és további öt-tíz évet titkárként tölt valaki, míg kinevezik bírónak. A tárgyaláson elolvassa a nyomozati anyagot, meghallgatja a vádat, a védőbeszédeket, a szakértőket, és utána dönt. Nem a fotelből öt perc alatt, mint Deutsch Tamás a Kaleta-ügyben. Kaleta annyit kapott, amennyit hasonló esetekben bárki más. Semmilyen külön elbírálásban, könnyítésben nem részesült ahhoz képest, mintha más követte volna el ugyanezt.

Aztán itt van a László Imre-ügy. László buta ember, de nyilván nem náci. Nem tartom sem őszintének, sem célravezetőnek, ha most a jobboldal játssza ugyanazt a kutyakomédiát és hisztit, mint amit a baloldal szokott: mondjonle, jajnemlehetkibírnimitmondott.

A legújabb az Ungváry Krisztián-ügy. Nahát, gyűjti a náci egyenruhákat, és eladott egyet, hátezborzalmas, nemlehetkibírni, mondjon le. Hisztizünk, tehát igazunk van.

Ungvárynak elég perverz viszonya van a Wehrmachthoz, viszolyogva imádja, gyűjti a relikviáikat, de ez nem más gyermeteg szórakozásnál. Ő sem náci, és egy szabad országban szabad 80 évvel ezelőtti egyenruhákat gyűjteni.

Ne vegyük át a baloldal módszereit, és főleg ne hasonuljunk hozzájuk. Nekünk ellenkultúrát kell kiépítenünk hozzájuk képest és nem hisztikultúrát, nem ugyanazt a becsület-, szobor- és kultúrarombolást akarjuk véghez vinni, mint ők, csak lilában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértek, csak az a baj, hogy úgy nem lehet egy nyugodt, konzervatív 'ellenkultúrát' fenntartani, ha állandóan provokálnak, marnak, feljelentenek, köpködnek rád. Időnként vissza kell marni és demonstrálni kell a kettős mércét.

És ez három különböző ügy. Deutsch teljesen fölöslegesen licitálta túl a baloldaliakat, akik nyilvánvalóan azért kaletáznak, mert hívő és a jobboldali kormány által kinevezett diplomatáról van szó. László Imre nyilván nem náci és a szövegösszefüggés alapján szóra is alig érdemes az egész, de László Imre egy dékás f.sz, aki orvosként képes azért keresztbe tenni egy minden igényt kielégítő modern kórház felépítésének, mert Orbán húzna belőle politikai hasznot. És azt az erőszakolós ügyet se feledjük, amivel egy egyébként baloldali orvosnő vádolta meg ... Az ilyen emberre bármilyen ürüggyel rá kell engedni a politikai úthengert. A füttyös történész pedig olyan erkölcsi magaslatról és olyan fölényeskedve osztja ki a jobboldali kormánnyal együttműködő értelmiségieket, illetve a vele egyet nem értő kollégáit, hogy abba nem fér bele a nácikhoz fűződő 'perverz viszony'. Náci egyenruhákat múzeum gyűjt vagy náciszimpatizáns. Ha neki mint tudós 'gyűjtőnek' fölöslege támad, az erkölcsi integritása érdekében felajánlhatja egy múzeumnak.

Nem is értem, az ilyeneket miért kéne szó nélkül hagyni? Minket akkor is náciznak, ha meg sem szólalunk, azt meg tűrjük.
A fidesz kommunikációja változott az utóbbi időben és ez előnyére válik. Kicsit keményebben kezeli a ballib atrocitásait. Így is kell.
Sok tényfeltáró cikk mellett az ilyenek is beleférnek.
Ha egy jobboldali polgármester mondott volna ilyet, Cseh már behívná a nato-t.

Hát döntsétek el barátom. Az ügyészség közleménye szerint "az elmúlt öt évben országosan 117 vádlottal szemben született tizennyolcadik életévét be nem töltött személyről vagy személyekről pornográf felvétel megszerzése, tartása miatt jogerős ítélet". Kedvenc hisztistimitek szerint miért éppen ebben az ügyben cinkosa az elkövetőnek Orbán, Szijjártó és Varga? És miért is kell felnégyelni azt a szerencsétlent, aki gyerekképekre rejszol, és megdicsőíteni azt a másik szerencsétlent, aki a szakállas bácsira?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés