A nemek közötti egyenlőség erősítéséről fogadott el stratégiát a német kormány

2020. július 8. 17:28
A Kereszténydemokrata Unió (CDU) tervei szerint 2025-re 50 százalékra emelik a nők arányát a pártszervezeti tisztségviselők körében.

A nemek közötti társadalmi egyenlőség megerősítéséről fogadott el stratégiát szerdai ülésén a német szövetségi kormány. A legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is törekszik erre, terveik szerint 2025-re 50 százalékra emelik a nők arányát a pártszervezeti tisztségviselők körében. A szövetségi kormány stratégiájának elfogadása „mérföldkő” a nemek közötti egyenlőségért folytatott küzdelemben – közölte Franziska Giffey család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter, rámutatva, az alaptörvény 3. cikkelyében már 25 éve az áll, hogy az államnak tennie kell a nők és férfiak „tényleges” egyenlőségének eléréséért. Az évtizedes munkával kiharcolt stratégia ciklusokon átívelő pályára állítja a minisztériumokat, így az élet valamennyi területén erősödhet az egyenlőség – tette hozzá.

Tennivaló van bőven, ezt mutatja egyebek mellett, hogy a nemek közötti bérszakadék mélysége nem változott lényegesen az utóbbi években, a rendszeres adatfelvétel 2006-os kezdete óta rendre 20 százalék körül van, vagyis a férfiak azonos beosztásban, azonos munkáért ötödével több pénzt kapnak. A nem fizetett háztartási és ápolási munkát tekintve még nagyobb a szakadék, a nők átlagosan 52,4 százalékkal több ilyen munkát végeznek, mint a férfiak – áll a kiadott kormányzati tájékoztatóban.

Ezen stratégiában kilenc célt tűztek ki, rögzítették például, hogy egyenlő részvételt és jelenlétet kell elérni a kultúrában és a tudományban, meg kell szüntetni a bérszakadékot, és a férfiakéval egyenlő esélyt kell biztosítani a nőknek a vezető pozíciók eléréséhez. A célokhoz 67 konkrét intézkedés kapcsolódik, például az, hogy külön támogatni kell a cégalapításra vállalkozó nőket, tovább kell folytatni az egyetemi professzorok körében a nők arányának emelését szolgáló programokat, valamint a gyereknevelés és a munka jobb összehangolhatóságáért be kell vezetni, hogy minden gyermek jogosult legyen egész napos felügyeletet biztosító iskolai oktatásra.

A társadalmi, gazdasági és politikai élet számos további színterén is évek óta zajlik a vita a nemek közötti egyenlőség ügye körül. Ennek a folyamatnak egy újabb állomása a CDU alapszabályának reformjára létrehozott bizottságban hosszú egyeztetés révén kialkudott kompromisszum, amelynek alapján 2023-ra kötelezően 30 százalékra, 2024-re 40 százalékra, 2025-re pedig 50 százalékra emelik a nők arányát a pártszervezeti tisztségek betöltői között. Az országos, a tartományi és az európai parlamenti választási listák helyeinek betöltéséről nem sikerült kötelező szabályról megegyezni. A bizottság döntéseit várhatóan párthatározattá emelő decemberi kongresszuson így valószínűleg azt rögzítik majd, hogy törekedni kell arra, hogy a listák első tíz helye közül 2023-tól három, 2024-től négy, 2025-től pedig öt helyet nő töltsön be.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/EFE/Nacho Gallego

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Okádok ettől az egalitarista szarságtól.

"Tennivaló van bőven, ezt mutatja egyebek mellett, hogy a nemek közötti bérszakadék mélysége nem változott lényegesen az utóbbi években, a rendszeres adatfelvétel 2006-os kezdete óta rendre 20 százalék körül van, vagyis a férfiak azonos beosztásban, azonos munkáért ötödével több pénzt kapnak."

Szívesen megnézném ezeket a statisztikákat, mert amiket én láttam, azokból egyáltalán nem az derült ki, hogy az összehasonlítás az "azonos beosztásban, azonos munkáért" feltételekre vonatkozott. Legtöbbször csak a bértömeget nézik, azt nem, hogy egy csomó szakmában a nemek aránya nem egyenlő. Márpedig ez így akkor ebben a formában hazugság. Hazugságra alapozva intézkedéseket hozni a bolsevikok szokása.

Ezt a hazug, egalitarista szemetet nem kéne az Usa szintjére emelni. Látjuk, hova vezet ez az egész.

"Szétesik azaz ország. társadalom ahol nők a politikai vezetők."

Egyértelmű. Egyébként az ilyen tipikus jóléti államokban, mint Németország, meg a skandinávok, szokott nőtúltengés lenni, akiknek egyfolytában a szívük vérzik valami kisebbségért. Aztán elég gyorsan versenyképtelenné szokták tenni az egész gazdaságot, és akkor jöhetnek a konzervatív (vagyis nem libsi puhapöcs) férfiak, hogy rendberakják a disznóólat, amit ezek hagytak maguk után.

"Ennek a folyamatnak egy újabb állomása a CDU alapszabályának reformjára létrehozott bizottságban hosszú egyeztetés révén kialkudott kompromisszum, amelynek alapján 2023-ra kötelezően 30 százalékra, 2024-re 40 százalékra, 2025-re pedig 50 százalékra emelik a nők arányát a pártszervezeti tisztségek betöltői között."

15 éve egy nő vezeti Németországot, nem tűnt fel nekik??? A CDU is rohadjon meg ott, ahol van.

, 2023-ra kötelezően 30 százalékra, 2024-re 40 százalékra, 2025-re pedig 50 százalékra emelik a nők arányát a pártszervezeti tisztségek betöltői között. ,

Ez csak úgy valósítható meg, ha a férfiakat kirúgják.

Tűrhetetlen, hogy a magyar jogrend csak a nőknek ad szja metességet,
ha szültek 4 gyereket. Követelem, hogy a férfiak is kapjanak
adómentességet, ha szültek 4 gyereket.

Jó. Akkor az is lesz, hogy az öregasszonyokat tarkón lövik, ha elérik a férfiak átlagéletkorát? Vagy a börtönlakók arányát is kiegyenlítik: jelenleg egy női fogolyra tíz rabosított férfi esik...
Ha tényleg igaz lenne, hogy ugyanazért a munkáért a nők kevesebb bért kapnak, mint a férfiak, akkor Németország nem európai demokrácia. Ezekben az "elemzésekben" rendre elfeledik, hogy a férfiak nem szülnek, a munkában töltött idejük , gyakorlatuk több, nem felel meg a velük egykorú női munkavállalóénak.
De hallgassuk meg erről Thomas Sowellt (még tán azt is megtudjuk, a feketék miért nem keresnek annyit, mint a fehérek az USA-ban):
https://www.youtube.com/watch?..
https://www.youtube.com/watch?..

Köszönöm sajtósom, hogy kiemeled a lényeges kommenteket!

Ráadásul kódolt az a kíváncsiság, ami miatt a kislányok a babát- azaz személyt választanak, a fiúk pedig autóért-építőkockáért nyúlnak, azaz a struktúra, a dolgok működése érdekli őket. Érzelem és értelem dichotómiája ami a nemekben nyilvánul meg...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés