A kormány fizeti ki a gyöngyöspatai kártérítést

2020. július 8. 7:26
Az iskolaperben megítélt 100 millió forintot az önkormányzat nem tudja kifizetni, hiszen csődbe menne – közölte Horváth László fideszes képviselő.

Igazságtalan döntés született, de a jogerős bírósági ítéletet végre kell hajtani, ezért a kormány augusztus végéig biztosítani fogja Gyöngyöspata számára az összeget – jelentette be közösségi oldalán Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Horváth leszögezte, hogy Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, „ahol ilyen pénzszerző akciót sikerre lehetett vinni”. Horváth szerint azt is világossá kell tenni, hogy a cigányság számára a felzárkózás és a felemelkedés a tanuláson és a munkán keresztül vezet – írta meg az Index.hu.

Ezentúl csak oktatással és képzéssel lehet kárpótolni

Horváth emlékeztetett: az Országgyűlés előző pénteken nagy többséggel fogadta el azt a módosító indítványt, amely kimondja: a bíróság a jövőben nem állapíthat meg pénzbeli kártérítést a tanulóknak a gyöngyöspataihoz hasonló iskolaperekben. Kiemelte, a változtatás értelmében, amennyiben a diákok jogsértő hátrányt szenvednek el, akkor ezt oktatással és képzéssel kell orvosolni. Korábban a debreceni ítélőtábla ítélt meg 99 millió forintos kártérítést annak a 60 gyöngyöspatai roma diáknak, akiket a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában jogellenesen elkülönítettek társaiktól, és alacsonyabb szintű oktatást kaptak.

A döntés ellen felülvizsgálati kérelmet adott be a Hatvani Tankerület, de az ügy végleg eldőlt, amikor a Kúria a kérelmet május elején elutasította. A város egy része igazságtalanságot kiált, a másik része örül a győzelemnek, de egyúttal fél is a szélsőséges támadásoktól. Az érintett roma diákok nagy része mára felnőtt, és családja van, többségük házat szeretne venni a megítélt pénzből – közölte az Index.hu.

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sorban állnak a hitelezők. A pénz nagy részét már elköltötték.

hat megis kifizetik? :(((((
csalodtam!!!

Lehet, mert uzsora....

Visszamenőleges hatállyal nem lehet törvényt hozni, a perek elindítása után már nem változtatott volna azok kimenetelén.

Nem kell lekövetni. Van rá 2 változós lineáris matematika függvény,
előre tudható a végeredmény.

Hát ezért lesz megváltoztatva a törvény. Hogy a kétévnyi hiányzást szerző, iskolába nem járó, tehát mondhatjuk, hogy önmagát szegregáló cigány gyerek ne kapjon ingyenpénzt. De te akkor is hőbörögni fogsz, hogy jaj, bántják a cigányokat!

"Rájött a vezér, hogy sok szavazatot veszít, ha nem fizet"

Szóval mégiscsak demokrácia van. Ezt jó tudni.

hagyni kellett volna az onkormanyzati csodot, aztan a lakosok levernek a rohadt eloskodo ciganyokon amit kell!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés