Ungváry Krisztián titkos élete

2020. július 7. 7:46

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu
Náci egyenruhával seftelt a balliberális „sztártörténész”.

„Egy horogkeresztes karszalaggal ellátott náci egyenruhát árult és adott el több mint százezer forintért az interneten Ungváry Krisztián, a balliberális oldal futtatott történésze. »Meg lehet magyarázni« – hogy a klasszikust idézzük, és nyilván, a segéderők majd meg is próbálják kimosni őt a slamasztikából. Ugyanakkor tény: hasonló náciegyenruha-botrány miatt már más is komolyan megütötte a bokáját.

Egészen elképesztő cinizmus ez. Különösen egy olyan embertől, aki történészként előszeretettel osztja a súlyos jelzőket XX. századi magyar politikai vezetőkre vagy éppen jelenkori vitapartnereire. (Lásd: ahogyan legutóbb a szabadkőműves-vitában nemes egyszerűséggel a »szellemi alvilágba« sorolta Szakács Árpádot.) Arra sem árt emlékezni, hogy a nagy nyilvánosság számára teljesen ismeretlen embereket is tettek már partvonalra, rúgtak ki állásukból azért, mert náci egyenruhával kerültek kapcsolatba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Mazsihisz a Hitlert dicsőítő DK-s polgármesternek is nagyvonalúan megbocsátott... Mert tudnák ám ők olyat is. Csak a megfelelően demokratikus oldalról kell Adolfot laudálni.

Válaszok:
nick89 | 2020. július 7. 10:11

Pilhál Tamás, pont a kettős mércéről beszél.
Ha egy jobboldali teszi, akkor az náci, ha baloldali, akkor azon nincs semmi kivetnivaló, mert nem úgy gondolta.

Kevesen tudják, de Ungvárynak elég komoly militáriagyűjteménye van, nem szokott vele dicsekedni. Nekem is vannak gondjaim a figurával, de ezt a rugózást szánalmasnak tartom jobb- és baloldalról egyaránt, ami a múlt megítélésével kapcsolatban kialakult. Megélhetési politikusok, mozgalmárok és mindenfajta firkászok hergelik a tömeget, tulajdonképpen banális ügyeket óriásivá dagasztva. Most őszintén, ki nem sz.rja le, hogy eladott egy náci uniformist? Van neki ávós gönce is, egyszer majd biztos azon is túlad, ha pénzre vagy a gyűjteményébe más relikviára lesz szüksége. Hagyjuk már abba a képmutatást! Ez persze vonatkozik Ungváryra is.

Látom, te 2012 óta elég jól bírod.

"A mandarin max a kommentszekció miatt szórakoztató..már ha valaki bírja a seggszagot...höhöö.."

A kitörés túra elég provokatív valami, főleg náci egyenruhába öltözve, ami egyébként a Jobbikhoz köthető. A szélbal és a Jobbik ma teljesen közös platformon támadja a kormányt, úgy állítva be a Jobbik korábbi akcióit, pl a Szabadság-téri Horthy szobor állítását, mintha ez a magyar náci kormány bűne lenne. Ezek a náci-bolsevik összefonódások többek egyszerű képmutatásnál: ez a vegytiszta aljasság és a politikai bűnözés kategóriája, ami arra világít ismét rá, hogy a Jobbikot már 2006-ban is a DK szervezte és hogy ezek mindig is egy brancs voltak.

Nem, Pilhál azt mondta, hogy ha a baloldaliak eddig azt mondták, hogy a náci relikviákkal kereskedni megbocsáthatatlan bűn, akkor legyen most is az, ne a kereskedő személyétől függjön, hogy mikor bűn és mikor elnézhető apróság.
A turulba és a kettőskeresztbe is baloldalon akarják belemagyarázni, hogy távolítsák el, mert van olyan ember, akit zavar. (leginkább őket, nyilván)

Valóban, az a történelemoktatás csodája, hogy a szocializmusból leágazott fasizmus és nácizmus hogyan lett a világháború után _jobboldali_ eszme, hogy az azzal való szimpatizálással minden _jobboldali_ pártot meg lehessen vádolni (észérvek helyett, nyilván)

Legyünk pontosak.
A sovinizmus a francia forradalom nemzetállam fogalmából jön, ami definíció szerint baloldali (annyira, hogy a politikai baloldal, mint fogalom, róluk szól)
A "szocialisztikus" dolgok annyira jelszavak szintjén ragadtak meg a fasisztáknál és náciknál, hogy a programjuk (amit meg is valósítottak) ilyeneket tartalmazott, hogy földosztás, gyárak állami kontroll alá vonása, garantált árak és bérek, és így tovább.
A többi stimmel :)

Ott a pont. Nagyon gyorsan be kellene fejezni ezt rákontrázást a baloldal nácizására meg rasszistázására, mert valóban annyira elgaloppírozzuk magunkat, hogy szinte észrevétlenül bezárjuk magunkat a balliberális véleményterror szellemi gettójába. Itt az ideje, hogy visszatérjünk a józan ész és a normalitás talajára: Hitlernek igenis voltak jó és hasznos tettei (pl. a német gazdaság talpra állítása), mint ahogy az sem ördögtől való, hogy valaki történelmi relikviákat gyűjt vagy azokkal kereskedik. A jobboldal képviselői pedig vegyék tudomásul, hogy a nácizás és a rasszistázás számunkra totál kontraproduktív, hiszen a balliberális oldal ezeket a vélt vagy valós bűnöket magának mindig megbocsátja, míg minket kaján örömmel zárnak be ugyanezért az álatlunk is elfogadott és kórusban harsogott politikai és kulturális karanténba.

Válaszok:
Karvaly | 2020. július 7. 10:08

Aha. Képzeld el, hogy mi lett volna a kiröhögésből azelőtt, hogy Ungváry náci egyenruhákat árul: helyben megírt cikkek jelennek meg a New York Times, Washington Post, Der Spiegel hasábjain, amiben a jobboldali kormány cinkosan összekacsint a nácikkal, az Európa Parlamentben sürgetik a fellépést a nyilvánvalóan náci kormány ellen, és így tovább.
Komolyan, mintha nem is ebben az országban éltél volna az tíz évben.

Erre van küldetésed? Szagolgatásra? :)))

"A mandarin max a kommentszekció miatt szórakoztató..már ha valaki bírja a seggszagot...höhöö.."

"A jobboldal képviselői pedig vegyék tudomásul, hogy a nácizás és a rasszistázás számunkra totál kontraproduktív, hiszen a balliberális oldal ezeket a vélt vagy valós bűnöket magának mindig megbocsátja, míg minket kaján örömmel zárnak be ugyanezért az álatlunk is elfogadott és kórusban harsogott politikai és kulturális karanténba."

A kettős mércére mindig fel kell hívni a figyelmet, mert pont a baloldal próbál mindig az erény őrzőinek szerepében tündökölni.
Azon kívül, persze, a jobboldalnak pedig a bolsevizmus iránti szimpátiát kell folyamatosan pellengérre állítania - viszont az nyugatabbra nagyjából senkit nem érdekel, mert az nem náluk történt meg.

Ez így van, magam is militáriagyűjtő vagyok: ez valóban nem a tökfilkó olcsójánosok klubja. Itt senki sem parádézik, passziójukat nem egyszerűen diszkréten folytatják, de egyszersmind komoly értékmentést is végeznek: gyűjteményükben olyan ritkaságok találhatók, amilyenekről a múzeumok csak álmodni tudnak. Ungváry egy az ilyen gyűjtők közül. A politikai nézetei az már egy más tészta, de itt most nem erről van szó.

A kettősmércét illetően igaza van Pilhálnak, de akkor úgy kellett volna kanyarítania a cikket, hogy kizárólag arra legyen kihegyezve a dolog.

Mert tartalmilag meg nincs igaza: Ungváry nyilván nem lesz náci attól, hogy történeti egyenruhákat gyűjt, azokkal kereskedik.

(Pilhál stílusát valahogyan sosem tudtam érteni, értékelni... a régi MN-es írásait sem kedveltem... számomra sótlan és erőltetett, mesterkélt.)

Más:
Termőföldekkel és trafikmonopóliumokkal seftelt az uniós pénzeket ellopó stróman, aki a befizetett adóink és járulékaink közpénzjellegét elveszejtette.

Próbáld már meg értelmezni, hogy mit írtam.
Ha leírom, hogy miért nem működne a kiröhögés, akkor ne írd már sokadjára azt, hogy csak ki kellene röhögni.

Az Ungváry lufi, kissé magasra szállt és ki is pukkadt.

Így járt.

Amit mondtam, a MH-ra is vonatkozik. A magam részéről mint Jobbik utódpártban nem tudok bennük megbízni, az hogy per pillanat milyen szerepet játszanak, lényegtelen, mivel nem hiszem, hogy más mozgatná őket mint eddig.

Még sosem voltam. Valszeg nem is megyek. Azzal, hogy más csinálja, nincs gondom, de arra, hogy náci egyenruhában masírozzak, a világon semmi indíttatást nem érzek, azonosulni sem tudok vele.

Ungváry kiárusítja a családi ruhatárat?

Ugye te is érzed valahol legbelül, hogy ordas nagy baromságot hordtál itt most össze? Aludd ki magad, holnapra biztosan józanabb leszel!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés