Miért adjuk Hadházyéknak a nemzeti konzultációs kérdőívünket?

2020. július 7. 10:49

Bauer Tamás
Facebook
Önkényuralmi rendszerben élünk.

„Ezt még a parlamenti ellenzék számos neves politikusa sem látja be. Az LMP társaelnöke, Keresztes László Lóránt rendszeresen önérzetesen elutasítja azt a vélekedést, amely diktatúrának minősíti az Orbán-rendszert, akárcsak annak idején elődje, Schiffer András. Az MSZP politikusaitól időnként még mindig elhangzik a »jobboldali demokraták« illetve »baloldali demokraták« jellemzés a Fideszre illetve önmagukra. Hiller István egy interjúban elmondta, hogy időnként elbeszélget Orbán Viktorral az ország nagy problémáiról, Mesterházy Attila pedig azonnali kérdésben javasolta kormány és ellenzék közös bizottságának létrehozását hasonló célra. Ezek az MSZP-sek még mindig úgy viselkednek, mintha ma Magyarországon demokratikus kormánnyal állna szemben demokratikus ellenzék.

Azok az újságírók, politikai elemzők, akik a politikában tapasztalt »szekértáborokról« beszélnek, szintén nem látják: nem szekértáborok állnak szemben egymással, hanem egy önkényuralmi rendszer működtetői és azok, akik az önkényuralmat elszenvedik. Ahhoz, hogy ezt az önkényuralmat valaha is meg lehessen dönteni, mindenekelőtt meg kell győzni a közéleti szereplőket, a politikusokat, majd a választók mind nagyobb részét, hogy amivel küszködünk, az nem egyszerűen egy nekünk nem tetsző kormány, hanem egy embertelen önkényuralom.

Amikor a parlamenti ellenzék pártjai tisztségeket vállalnak Orbán parlamentjében, amikor egy ellenzéki képviselő azzal zárja interpellációját, hogy »várom megtisztelő válaszát«, és folytathatnám azokat a parlamenti szófordulatokat, amelyek azt fejezik ki, hogy demokratikus parlamentben tevékenykedünk, mindig azt a benyomást erősítik a közvéleményben, hogy demokráciában élünk, annak parlamentjében tevékenykedünk. Hosszú ideje mondják sokan, hogy az ellenzék ne is üljön be az önkényuralom parlamentjébe, aminek persze az lenne a velejárója, hogy el sem indul a választásokon.

Én nem ezt tartom az egyetlen megoldásnak, lehetne az Országgyűlésben is másképpen viselkedni, mint jelenleg az ellenzéki pártok teszik. Az azonban bizonyos, hogy mind a parlamentben, mind a parlamenten kívül a politizálás olyan formáira van szükség, amelyek azt érzékeltetik, hogy a Fideszt nem demokratikus kormányzati hatalomnak, hanem önkényuralom működtetőjének tekintjük.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az azonban bizonyos, hogy mind a parlamentben, mind a parlamenten kívül a politizálás olyan formáira van szükség, amelyek azt érzékeltetik, hogy a Fideszt nem demokratikus kormányzati hatalomnak, hanem önkényuralom működtetőjének tekintjük."

2010 óta ezt csináljátok, vén bolsevik rohadék. Okádék ganéj szarember.

Most akkor deklarálták, hogy a csapatból Hadházy tud csak írni-
olvasni? Vagy mi a francért nem tudja bárki azt tenni a konzultációs
ívvel, amit Hadházy csinálni fog vele?

"
A szomszédban pofoztak valakit. Rettenetes ütések hangzottak: az illetőt nekiverték a két szoba közti zárt ajtónak, úgyhogy attól tartottam, betörik. Kihallgatómat ez nem zavarta: olykor fél füllel a szomszéd szoba felé fordult és mosolygott. De azért figyelmesen hallgatta mondókámat, míg engem elöntött a gyűlölet. (...) Élénken figyelt. Közben Pall Mall cigarettáimat szívta mohón, és a kellemes füstöt orrom alá fújta. Végül kettétört egyet, és a kisebbik felét elém dobta az íróasztalra. A szomszéd szoba felé mutattam, ahol a kínzás még mindig folyt, és visszapöcköltem a cigarettát. Erre telefonált egy őrért: hármasban kimentünk a vörös szőnyeggel borított folyosóra, ahol az ajtó mellé állíttatott, orral a falnak. Ő maga elment, nyilván ebédelni. Az őr valahol ferdén mögöttem állt a folyosó szemközti fala mellett. Az amerikai hadseregben megtanultam menetelés közben aludni: itt az ÁVÓ-n rájöttem, hogyan alszik az ember úgy, hogy háta helyett az orrán fekszik. Már majdnem ott tartottam, hogy elszunnyadok, amikor üres hordágyat vittek be a szomszéd szobába, aztán kihozták. Sokan jöttek ki, úgyhogy módom volt elfordulni: Ries István szociáldemokrata igazságügy-miniszter feküdt a hordágyon, alighanem eszméletlenül. Ősz haja is csupa vér volt.
"

Faludy György: Pokolbéli víg napjaim

"
Az 1950. július 22-én készült jegyzőkönyvben Bauer maga írja le Ries kihallgatásáról: 'Az őrizetes beismerő vallomása előtt sírása, piszkossága és bevizelése általi megalázottságot leszidással, leköpésekkel és pofonokkal igyekeztem fokozni.'
"

Szóval meg kell győznötök "a választók mind nagyobb részét"? Miről, te nem kicsit, nagyon hülye? Arról, hogy önkényuralmat választott magának?

Jó győzködést, agyalágyultak!

Azért nem semmi, hogy fenyegeti az elvileg szövetséges politikusokat.
Hiába, na, bolsi nyírta ki a legtöbb bolsit.

bauer ezt nagyon sokan nem latjak meg rajtad kivul. kb az orszag 99 szazaleka

Bauer önkényuralmat vizionál, de a demokratikus intézmények folyamatos demokratikus működése, s a demokratikus választók demokráciát rendszeresen tapasztaló és létrehozó hatalmas többsége komolytalanná teszi a vélekedését. A tehetségtelen Bauer a saját tehetségtelenségét álcázná egy ilyen vélekedéssel. Mint egy kisgyerek, aki nem tud veszíteni, s ezért a körülményekre fogja a vereségét.

A Fideszre szavazók többsége a kisebbik rossz alapján ikszel rájuk. Rasdival is egyetértek, aki feleslegesnek tartja a nemzeti konzultáció címén futó akciózást. Teljesen értelmetlen, felesleges pénzkidobás. Miért?

Orbán Viktor péntek reggelenként a Kossuth Rádióban ad interjút az aktualitásokról. Jött a Soros-féle örök kötvény témája. Az első pénteken a miniszterelnök nagy vemenciával utasította el, s keltett - egyébként jogos - hangulatot ez ellen, mondván, az unokáink is ezt fizethetik, amit mi nem vállalhatunk. majd eltelt két-három péntek, s Orbán egyszer csak azzal állt elő, hogy nincs más megoldás, mi sem farolhatunk ki ez elől. S közben el is dőlt a dolog, de a demokrácia látszata jegyében az állampolgár még elküldheti erről alkotott véleményét a kérdőíven. Minek?

Jól kell kormányozni, kapcsolatban kell maradni az emberekkel - a Fidesz ezt kérdőívekre váltotta, Orbánnak már nem jut ideje a tömegkapcsolatokra, a kolostor magasságából szemléli a tájat, a nyájat - míg a Momentum aktivistái méterenként az utcán dolgoznak. Szóval a Fidesz elit magasról - először mást akartam írni - tekint a pórnépre. Persze, van látványpolitizálás, s vannak tényleges eredmények is, de ez a Fidesz már régen nem az a Fidesz, amely ott volt az emberek között.

ha ott lenne, akkor például óvatosabb lenne az Airbnb lerohanásával is. A téma ismertté válása után beszéltem néhány, ebben érintett ismerőssel. nem ragadtam le ennél a témánál, csak annak okán hozom fel, hogy minden lépés körültekintő elemzést igényel, s előtte érdemes megismerni a közvélekedést is.

mert létezik olyan, elterjedt vélemény is, hogy az Airbnb akció mögött az áll, hogy a haza szállodák többségében Mészáros és Ráchel az érdekelt, s Ők nyomják Viktornál az Airbnb eltaposását. Amit ahhoz hasonlítanak, mintha a a kormány a Tesco érdekében bezáratná a kisboltokat.

Ugye Orbán megtagadta Ángyánt is, s az oligarchák mellé állt, miként a kereskedelemben is, a vidéki településekre ráengedte a nagy multikat, igaz kicsiben, de megölte a magyar kisboltokat.

Ismerőseim szerint el kell menni ebből az országból, ahol Mészáros és köre diktál. Köztük jobboldali érzelmű vállalkozók is. Szóval jóval árnyaltabb a kép a kormányról, mint ahogyan azt sokan gondolják. A fülkében sok konzervatív embert kizárólag az motivál, hogy nem akar migránsokat látni, s a balliberális csürhe még többet lopott, még diktatórikusabb volt. Legalább egymást ne ámítsuk.......

"Én nem ezt tartom az egyetlen megoldásnak, lehetne a Bundestagban is másképpen viselkedni, mint jelenleg az ellenzéki pártok teszik. Az azonban bizonyos, hogy mind a parlamentben, mind a parlamenten kívül a politizálás olyan formáira van szükség, amelyek azt érzékeltetik, hogy a CDU-t nem demokratikus kormányzati hatalomnak, hanem önkényuralom működtetőjének tekintjük."

Gudrun Himmler,
Püppi

Apádéké, anyádéké, akkor mi volt?

Egyébként a posta közelebb van, mint tetűházy standja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés