Mi Hazánk: Védje rendőr a Horthy-szobrot!

2020. július 07. 14:26

Vérlázítónak tartják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem szólalt meg a Horthy-szobor megrongálásával kapcsolatban.

2020. július 07. 14:26
null

A Mi Hazánk Mozgalom a Dohány utcai zsinagógához hasonlóan, állandó rendőri védelmet kér a Szabadság téri Hazatérés templomának, illetve a templom előterében álló Horthy Miklóst ábrázoló szobornak – jelentette ki a párt elnöke kedden Budapesten. Toroczkai László, a templom előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a rendőri védelem azért szükséges, mert a templomot, illetve az egykori kormányzót ábrázoló szobrot már számos támadás érte. Ebben a helyzetben a kérésüket levélben juttatták el Pintér Sándor belügyminiszterhez – tette hozzá. Úgy vélekedett: nem történhet meg az Magyarországon, ami napjainkban Nyugat-Európában, illetve az Egyesült Államokban történik, hogy nemzeti hősök, történelmi nagyjaink szobrai válnak támadás áldozatává.

A belügyminisztérium, illetve a rendőrség dolga, hogy megvédje ezeket a szobrokat – mondta a politikus. Kérdésre válaszolva azt mondta: vérlázítónak tartják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem szólalt meg a Horthy-szobor megrongálásával kapcsolatban. Ez is azt mutatja, hogy Karácsony Gergely magyarellenes politikus – fűzte hozzá. A Mi Hazánk felszólítja a főpolgármestert, hogy hozzájuk hasonlóan kérje a templom, illetve a szobor rendőri védelmét a belügyminisztertől – közölte Toroczkai László. A sajtótájékoztatóra azt követően került sor, hogy július 3-án egy nő vörös festékkel öntötte le a Horthy-szobrot. A 45 éves budapesti nőt a rendőrség azonosította és rongálás miatt eljárást indítottak ellene.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2020. augusztus 02. 22:06
Horthynak nem jár szobor. Legkésőbb 1941-ben észre kellett volna vennie, hogy morális csőd a politikája. Nyomatékos figyelmeztetést kapott: ,,Szószegők lettünk - gyávaságból - a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét. A gazemberek oldalára álltunk - mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.,, ...És az még csak ez után következett, hogy a nevét adta Magyarország hadba lépéséhez, Magyarország megszállásához, és ahhoz, hogy többszázezer magyar állampolgárt marhavagonokban külföldre szállítsanak.
BRAAJEN
2020. július 07. 21:13
Védje a retek. Rohadjon meg ahol van.
BRAAJEN
2020. július 07. 21:13
Védje a retek. Rohadjon meg ahol van.
BőröndÖdön
2020. július 07. 18:54
Irány a Terror Háza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik