Kampányszereplésért kellett bocsánatot kérnie Von der Leyennek

2020. július 07. 16:56

A horvát kormánypárt kampányvideójában szerepelt az EB elnöke.

2020. július 07. 16:56
null

Elnézést kért Brüsszel, miután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerepelt a horvát kormánypárt kampányvideójában – írja a Euronews. A hatályos szabályozás szerint az Európai Bizottság tagjainak „tartózkodniuk kell” a nyilvános kiállástól vagy beavatkozástól bármely olyan politikai párt vagy szervezet esetében, amelyeknek maguk is tagjai – kivéve ha maguk is a választás részesei, vagy ha szavaznak. Von der Leyen így vélhetően megszegte az Európai Bizottság tagjainak politikai semlegességére vonatkozó iránymutatást – erősítette meg a Deutsche Welle.

A 35 másodperces klipben Ursula von der Leyen mellett Annegret Kramp-Karrenbauer, Sebastian Kurz, Manfred Weber, Arturs Krišjānis Kariņš lett miniszterelnök, Donald Tusk; Dubravka Šuica, az Európai Bizottság horvát alelnöke, azaz Ursula von der Leyen egyik helyettese; Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök; Janez Janša, Szlovénia miniszterelnöke; Níkosz Anasztasziádisz, ciprusi elnök; Leo Varadkar, ír kormányfő és Kiriákosz Micotákisz, görög miniszterelnök, valamennyien néppárti politikusok. A videóban egyébként többek nevét vagy tisztségét elírták.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2020. július 08. 10:16
Ha csak ennyi lenne az országok belügyébe való beavatkozás.))) Csak meg kell nézni a neveket. A Néppárt ballibsi csőcseléke, akik csak ahhoz értenek, hogy tapossanak, zsaroljanak, pofázzanak, fenyegetőzzenek stb.stb. Szépen lefedik az EU aljas görényeit.
lendvaiildiko
2020. július 08. 08:56
Összenőtt, ami egykor egy volt. A horvátok mindig a németek/osztrákok szekerét tolták a magyarokkal szemben. Amúgy mi történt. Résztvett. Bocsánatot kért, és mi van akkor....
hlaci83
2020. július 08. 05:11
Hülye.
panka45
2020. július 07. 18:23
Mi van??? Ha jól emlékszem Timmermans tele szájjal kampányolt a szocik mellett, karöltve aranyszájú Blankával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik