Hollandia jelentős részben bevándorló hátterűvé válik 2050-re

2020. július 7. 12:53
Radikális változás várható – írta meg az NL Times.

A következő három évtizedben a holland populáció összetétele jelentősen megváltozik. Azok aránya a népességben, akiknek legalább egyik szülője nem az országban született, 30 és 40 százalék közötti szintre emelkedhet 2050-re a Holland Demográfiai Intézet (CBS) és a Holland Statisztikai Hivatal (NIDI) tanulmánya alapján. 2020 elején Hollandiának mintegy 17,4 millió lakosa volt. Közülük négy millióra tehető azoknak a száma, akiknek legalább egyik szülője Hollandián kívül látta meg a napvilágot, ami a népesség 24 százalékát jelenti. A maradék 13,2 millió holland lakos szülei egyaránt az ország határain belül születtek.

A tanulmány hét lehetséges forgatókönyvet vázol fel, több szempontot is figyelembe véve, mint például a várható élettartam, vagy a migrációs folyamatok. A kutatók szerint a holland népességszám 17,1 millió és 21,6 millió fő között alakul majd 2050-ben. Ezek közül már csupán 11,2 millió és 13,4 millió között lesz azoknak a száma, akiknek mindkét szülője holland hátterű. Azon holland lakosok száma, akiknek legalább az édesanyja, vagy az édesapja másik országban született, 2050-re 5 millió és 8 millió közöttire nőhet, ami a teljes népesség 30–40 százalékát jelenti. A bevándorló háttér összetétele is változik: a tradicionális kibocsátóországok (Indonézia, Suriname, Holland Antillák, Törökország és Marokkó) helyett egyéb térségekből történő migráció válik dominánssá, mint például Afrikából és a Közel-Keletről – közlölte az NL Times.

(kép forrása: Hirado.hu)

 

 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már csak azt kéne tisztázni, hogy a történelmi értelem, mint olyan
európai érték-e. Mert, ha igen érdekes dolgok következnek ebből.

Namost, ezek a fekák és a pepiták választhatóak lesznek. Az európai
parlamentben és azok bizottságaiban ők fognak ülni és ők akarják majd
nekünk megmondani, hogy felújíthatjuk-e a Mátyás templomot.

És aranytöki, ahogy az önképző körben tanultad, tedd hozzá szépen: " és a vére is vörös mindenkinek"

Helytelen. A kóbor népeink zöme a Honfoglalás óta európai fehér ember volt. A cigányaink a jó példa arra, mi történik ha egy picike kis szar esik a tejberizsádba. Te gondolom jó alaposan összekevered, én meg azt mondanám tegyünk a tálama egy fedőt...

Lopakodó hazaárulás, haza-kiárusítás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés