Az Európai Unió mi vagyunk

2020. július 6. 15:23

Navracsics Tibor
Országút
Móka és kacagás lenne minden hétköznapunk, ha igaz lenne, hogy az összes, Magyarországot bíráló mondat aljasságon, hazugságon, cselszövényen alapul.

„Amikor az Európai Bizottság vagy Parlament vitatja valamely intézkedésünket, a felelősséghárítás az Európai Unióra mint külső tényezőre mutat.

Pofonegyszerű lenne az élet és csupa élvezet a politizálás, ha minden gazember a baloldalhoz, minden rendes ember pedig a jobboldalhoz tartozna. Könnyen megtalálnánk a helyünket a saját közösségünkben, nem is lenne kérdés, hogy kik mellett állnánk ki nap mint nap, és ráadásul tehetnénk ezt minden erkölcsi és gyakorlati fenntartás nélkül. Elkerülnének minket a kínos helyzetek vagy éppen az önmarcangoló tépelődés, hogy helyes döntést hoztunk-e, a helyes mondatot mondtuk-e, a megfelelő embert támogatjuk-e.

Hasonlóképpen móka és kacagás lenne minden hétköznapunk, ha igaz lenne, hogy az összes, Magyarországot bíráló mondat aljasságon, hazugságon, cselszövényen alapul. Ha igaz lenne, hogy mi vagyunk azok, akik mindig, minden körülmények között tudjuk a valót, ám, sajnos, körül vagyunk véve tökfilkókkal és alávaló gonosztevőkkel, akik nem engedik, hogy a magyar géniusz kibontakozzék. Akkor nyilvánvalóan számíthatnánk minden okos és jó szándékú ember segítségére.

A Jóisten azonban, fájdalom, nem így rendezte el a világot. Erkölcsi hajlam és politikai nézetrendszer nem mindig esnek egybe a kívánságaink szerint, mint ahogyan a jellemesség és eszesség sem nemzeti vonalak mentén rendeződik. Elfogadhatunk és használhatunk olcsó sztereotípiákat, ám, ha tiszteletet várunk el másoktól, nekünk is mentesnek kell lennünk a leegyszerűsítő tiszteletlenségektől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem ilyen unióhoz csatlakoztunk.

Tibor!

Régebben, még itthon szakmai és morális etalon voltál a számomra, de sokak számára is. Akkor mutattad valós énedet, vagy rosszul ismertünk meg. Mára már nem vagy vonatkozási pont semmilyen értelemben. A gerinc sokféleképpen sérülhet......

Lehet, hogy nem az összes brüsszeli döntés igazságtalan az Orbán-kormánnyal szemben, de van erőteljes pártpolitikai ihletésű liberális zaklatás, kettős mérce.

Érdekel, hogy konkrétan oktatási biztosként milyen eredményeket ért el?

Lehet. De az is igaz, hogy átlagos tipikus brusszelita lett.
Nem csodálkoznék, ha kapott volna valami állásajánlatot......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés