Leáldozóban a történészcéh csillaga

2020. július 4. 15:00

Szakács Árpád
Magyar Nemzet
Ugye milyen érdekes, amikor egy liberális átvesz egy leninista nézőpontot?

„2006 őszén a világtörténelem leggyilkosabb ideológiáját népszerűsítő budapesti Eszmélet című leninista folyóiratban egy úgynevezett tudományos publikáció jelent meg Wass Albertről. A szerző rengeteg lábjegyzettel ellátott szakmai munkában ismertette azt, hogy »a történeti források, valamint irodalmi-politikai munkássága egyértelműen azt bizonyítják, hogy Wass Albert halála napjáig meggyőződéses nyilas volt, és a hungarista puccstól kezdve az emigrációban is nyíltan hirdette Szálasi Ferenc igazságát«.

E hajmeresztő, minden alapot nélkülöző megállapítást a történész tudományosnak látszó módszerekkel igazolta. Szakmai rutinját az ELTE történelem szakán szerezte, a leninista folyóirat szerkesztői stábja pedig igazán garancia lehet a laikusok számára is, hiszen ott egyetemi tanárok, kutatók, akadémiai tótumfaktumok a személyükkel igazolták, hogy csak olyan írások jelennek meg, amelyek a megkérdőjelezhetetlen tudomány magas fellegvárának szakmai magaslatain állnak. A korabeli sajtóban több helyen is ismertették az »új kutatások eredményeit«, hátborzongató tablót festve Wass Albert személye köré.

Liberális folyóiratban hivatkozzák a leninista folyóiratot

Fél év sem telt el, 2007 májusában már a Beszélő című liberális folyóiratban egy másik cikk hivatkozásaként szerepel az Eszméletben megjelent írás. Egy állítás igazolása. Egy megkérdőjelezhetetlen szakmai érv. Ugye milyen érdekes, amikor egy liberális átvesz egy leninista nézőpontot? De ne akadjunk fenn ilyen apróságon. A lényeg, hogy az Eszmélet szerzője jól járt, írását elszámolta tudományos publikációnak, meglettek a hivatkozások, ismertetések. Egyszóval tudománymetriai vonatkozásban is komoly szakmai visszaigazolást kapott, pont mint napjainkban Ungváry Krisztián, aki büszkén helyezi magát mások fölé a tudományos rangsorban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudod, megvannak a szabadkőműves iratok. Raffay ezeket az iratokat kutatta. Raffaynak és Szakácsnak igaza van.

Semmilyen érve nincs a táskahordozónak.Más ligában játszanak Ungváryval, aki felmosta a padlót vele. L.Simonnak abban igaza volt, hogy ez a romániai magyar kör szekus módszereket használ a magyarországi konzervatív jobboldal bizonyos figuráinak lejáratására.(Pröhle)
Mintha a Liverpool egy magyar BLSZ 4-es csapattal játszana edzőmérkőzést,annyira megalázó a szellemi fölény. Ungvárynak abban is igaza van, hogy a régi komcsik zöme most a szélsőjobbon osztja az észt, akiket a propagandasajtó foglalkoztat.
Komcsi/nyilas metamorfózis, mennyi ilyet láttunk már.

Tudományos, csak balliberális lehet, ezt tessék tudomásul venni.....egy hülye goj nem partner.

Orbán Viktor, az emlékezetes Gulyás Gergely nyilatkozattal Neked megüzente, hogy nincs kultúrharc. Az Üllői úti klubban lehet hőzöngeni, de Orbán nem szeret Titeket.......

Kérdezd meg Vajda Miklóst.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés