Nem, nem elég gyáva szarnak lenni, annak is kell látszani, tisztelt ellenzék

2020. július 3. 20:19

Hont András
Facebook
Szabad városok? Merész kultúra? Ugyan.

„Tegnap volt egy kis verekedésféle a Klauzál téren. Olyan apróbbacska, abból a fajtából, amely mostanság újra kezd elharapózni a környéken: szétcsúszott figurák bódulatban vegzálnak másokat. Semmi különös, egyfelől ez a hely ilyen volt annak előtte, és pont ilyenné szeretné tenni a sodrófa-pongyola-szakosztály, másfelől teljesen érthető, hogy többhetes bezártság + pénztelenség = növekvő agresszió, amelyet nem fékez az, hogy tömegek vannak az utcán. Tegnap történetesen fiatalabb lányokkal kezdett ki néhány koordinációs és fogalmazási nehézségekkel küzdő alak. A probléma pár perc alatt megoldódott, bár az egyik ismerősöm a földre került.

A közteresek szemközti sarokról nézték végig. Pontosabban, amikor elkezdődött a dulakodás, hirtelen a tér túlsó felén lett dolguk. Na, nincs ez mindig így.

Ez a kép két nappal korábban készült: a Niedermüller-abteilung éppen fiatalokat bírságol meg, mert azok merészeltek a park kerítésénél csöndben beszélgetve meginni egy-egy sört. Mindezzel azért hozakodom elő, mert napok óta ez megy. Miközben a Facebook-értelmiség, a fajanszdemokraták a Színművészeti ügyén derpegtek, a szokásos mártírpózban ecsetelve, hogy a szotyizós diktátor miként nyírja ki a magasabb rendű kultúrát, addig szavuk sem volt arra, hogy amikor az övéik egy parányi kis hatalomhoz jutnak, azt arra használják, hogy házmester-rémuralmat vezessenek be Budapest szívében. Sőt, még rendre igyekeztek utasítani a hőzöngőket, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak, meg már miért ne lehetne kibírni azt, hogy a helyek időben bezárnak, minek ide annyi turista, különben is hogy nézel már ki, édesfiam, milyen kócos vagy, gombold már be az ingedet.

A valóságban ez úgy nézett ki, hogy az egyetemért tüntető fiatalok a demonstrációk végeztével áthúzódtak a hetedik kerületbe, ahol azután helyrerakta őket a DK-Momentum-MSZP-csendőrség. Nem árt ezt a kettősséget tudatosítani.

Még mielőtt valaki nagyon mellélőne: a Színművészeti számomra nem közömbös, állami felsőoktatási intézményként nagyapám alapította meg. Ám az úgy nem működik, hogy követelem, hogy az a rohadt felcsúti törpe tartsa fönn a kulturális sokszínűséget, az alkotói és oktatói szabadságot, de csöndben asszisztálok ahhoz, hogy a városi kultúrából kinőtt, többnyire kreatív figurák által létrehozott, a kormánytól független bevételt termelő helyeket ellehetetlenítsék. Nem működik, hogy hozzájárulok az arcpirító hazugság terjedéséhez, hogy létezik menő, nyugatos kulturális élet pezsgő éjszakai élet nélkül. Nem működik, hogy elvárom: mindenki álljon ki olyan ügyekért, amelyektől barátaim/ismerőseim/ikonjaim egzisztenciája függ, de nincs merszem szembehelyezkedni nyájon belül a holdkóros, kultúraellenes rendpártiakkal. Nem működik, hogy minden oldalon csak tilalmakban, megtorlásban, populizmusban lehessen gondolkodni. Vagy ha működik, akkor Vidnyánszkyéknak van igaza, és lehet elfelejteni az összes lózungot és igaznak hitt önjellemzést.

Önrendelkezés? Piacgazdaság? A tekintélyelvűség elvetése? Szabad városok? Merész kultúra? Ugyan.

Nem, nem elég gyáva szarnak lenni, annak is kell látszani, tisztelt ellenzék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszi a tájékoztatást. Ezek nagy részét nem tudtam. Fura hely lett Budapest.

Jó a meccs!

:))))))

Hát, ez elég reális leírás.

A rend a tisztesseges becsuletes emberek szabadsaga. Az anarchia a sopredek szabadsaga. A ketto egymast kizarja.

A "felcsúti törpe" kifejezés utalás arra, ahogyan ezek a finom, kiművelt baller emberfők szoktak hivatkozni Orbánra.

Az túl szép lenne, hogy igaz legyen. :D

Ennyi? Neked ezt is be lehet adni? békén hagyja Budapestet? Nem András a hülye, hanem az, aki ezek után is a balliberális banda szekerét tolja.
Apropó! Gyuri bácsit éppen most fogják megfenyíteni a gazdái, mert kissé túl tolta a szekeret, nem lesz lóvé és Orbán le fogja vadászni ezt a söpredéket, mert közös érdek lesz eltüntetni a hülyéket a színről.

Hont,Te öregszel...

Az nem lehet, hogy te vagy a hülye?
És te hallottál már arról, hogy Gyurcsány, Dobrevet szeretné miniszterelnöknek, nem ezt a töketlen Karácsonyt?

Szerintem félreértitek Hontot.
Nem ő nevezi így Orbánt, hanem idézi azoknak a mondatait, akik a tüntetéseken így Orbánoznak, vagy a commentekben így minősítik Orbánt.

Közben nem veszik észre, hogy az ellenzéki polgármesterek élükön ez a szerencsétlen Karácsony, mindent tilt, minden hülyeséget bevezet, ezzel élhetetlenné téve Budapestet.

A lényeg, hogy mi nem szeretnénk Karácsonyt, de Dobrevet se.
Viktor az igazi a többi, csak futó kaland. :)))

A kényes dolgok már csak olyanok, ha nem kellő körültekintéssel, nem patikamérlegen mérünk, garantáltan torz az eredmény.
Aczél György, Hont nagyapja...
1. Magyarország tulajdonképpen, a szovjetizálás terrorjában: nem létezett, földön feküdt, kifosztva, szétrombolva, éhen-szomjan, gyárak, a mezőgazdaság lóvontatás nélkül... jóvátételre kötelezve.
2. Ebben a helyzetben kellett feltápászkodni és valahogy értelmet adni az egyszerű létezésnek.
3. Valakik, elvállalták, hogy az országot egy - kötelező! - irány mentén lélegeztetőgépre, majd ahogy lehet, szabadabb levegőre kapcsolják.
Aczél ilyen volt, az "ahogy lehet" szellemében műfajában a lehető legjobb.
Ennyi röviden, a tények.
A hatalom több réteggel működött, maga Kádár is FÉLT az AVH-tól, és annak az országot elárasztó széthelyezett hálózatától.
Ami bűnt, a magyarság ellen ténylegesen az a kor elkövetett, az a hazug magyarellenesség előtti meghunyászkodás.
Ebben Kádár igen, Aczél nem vett részt.
Tehát, nem fekete és fehér volt a magyarországi szocializmus, a munkahelyek irányítása is addig volt megfelelő, amíg a Horthy-rendszerben szocializálódott, tanult, képesítést szerzettek végezték a szakmai irányítást.

Ezt honnan tudod? Karácsony Zuglót sem tudta elvezetni.
Dobrevnek a sipítozáson kívül milyen szakmai gyakorlata van?
Márki egy országot? Na ne nevettesd ki magad!

Na várj! Neandermüller ellen a bulinegyed lakói is hőbörögnek?
Úgy emlékszem, hogy azt akarták, hogy csak éjfélig legyenek nyitva, takarítsanak, legyen rendőr.

Nem is lesz a kerületének bevétele. Aztán, majd siránkozik azzal a sipító hangján, hogy nem ad a kormány elég pénzt neki.

Dobrev nem egyetemi tanár, hanem oktató.
Nyugodtan írhatsz 3 nyelvet, mivel a bolgár olyan neki, mint a magyar. És cirill betűs, mint az orosz.

Márki-Zay tanult ember, de nem politikus, a politikához nem ért.

Orbán Viktor azért dolgozott, "a civil életben" is.
Egy öt gyerekes családapa miért is ne tudná, hogy, hogyan élnek Magyarországon?
Láthatod, hogy még Amerikából is "tudják" hogy milyen az élet nálunk, a fogadatlan prókátorok.

Ezt gyakran és hangosan kell hangoztatni az EU-ban, hogy tisztában legyenek, ki rikácsol a magyar nép nevében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés