Nem izgatja magát Zuckerberg az óriáscégek Facebook-bojkottja miatt

2020. július 3. 13:03
„Azt hiszem, a hirdetők elég hamar vissza fognak térni”  – mondja Mark Zuckerberg a Facebookot bojkottálni kezdő vállalatok kapcsán.

Számos nagyvállalat, köztük a Coca-Cola is bejelentette, hogy ezentúl nem hirdetnek a Facebookon, mert a közösségi oldal nem lép fel kellően az ott terjedő gyűlöletbeszéd ellen. A Facebook-bojkotthoz szerdára 500 cég csatlakozott.

A Facebook-alapító és -vezető Mark Zuckerberg viszont úgy gondolja, ez az akció sokkal inkább PR-húzás, mint komoly fenyegetés. „Nem fogjuk megváltoztatni a működésünket a bevételeink egy kis részét érő fenyegetés miatt, vagy bármekkora részét érő fenyegetés miatt” – mondta Zuckerberg. Szerinte a bojkott inkább a partnerségről és a cégek hírnevéről szóló kérdés, mint gazdasági ügy. „Arra számítok, hogy minden hirdető hamarosan vissza fog térni”.

A Facebook egyik szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: a vállalat komolyan veszi az ügyet, szerinte haladást ért el a cég a gyűlöletbeszéd ügyében, de elvi alapon, és nem a bevételek szerint alakítják a szabályaikat. 

(444, Guardian)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Coccothraustest és pumuklik urakat ezúton emlékeztetem arra, hogy modortalan reakciójuk után adósak maradtak a vej úr védelmében adatokkal szolgálni az Elios-botrány semmissé tételéről.
Kérem bátran idenyilatkozni mindőjüket!
Köszönöm!

@pumuklik

Na, akkor ezt részletezd, ha tudod!

pumuklik 2020. július 3. 11:11
@nick89

Az egész egy hazugság!
Coccothraustes 2020. július 3. 11:03
1
@nick89
Hazudsz, proli

Az Átlátszót a vej is beperelte az Elios-ügyről készült hosszú és jól adatolt cikk után, de aztán villámgyorsan vissza is vonta.
Idézet a cikkből:
Lassan elülnek a botrány hullámai a Tiborcz István cégének többmilliárdos bevételt hozó Elios-ügy körül, főhősünk vagyona pedig a polgári jog előírásainak is megfelelni látszó ingatlanbefektetések formájában halad a kifehéredés útján. Mielőtt végképp a feledés homálya borítaná be e sajátosan magyar eredeti tőkefelhalmozás történetét, szögezzük le: jó okunk van azt gondolni, hogy a miniszterelnök vejének vagyona az Elios Zrt. közvilágítás-korszerűsítési projektjei kapcsán a bűnszervezeti elkövetés jegyeit is magán hordozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények sorozata segítségével növekedett. Az pedig, hogy ezt a nyilvánvalónak látszó bűncselekményt nem derítették fel, és az elkövetők egyikét sem vonták felelősségre, kizárólag annak köszönhető, hogy a nyomozást végző Nemzeti Nyomozó Iroda szabotálta a nyomozást, az eljárást irányító és felügyelő Pest Megyei Főügyészség pedig asszisztált ehhez, ami nehezen minősíthető másnak, mint hivatali visszaélésnek és bűnpártolásnak. Az alábbi hosszú cikkben ezt a három állítást fogom igazolni
Azzal, hogy a kormány nem küldi ki az érintett számlákat Brüsszelbe, az Uniónak semmilyen további jogosítványa nem maradt az Elios-üggyel kapcsolatban, a végső szót tehát a magyar ügyészség mondhatta ki....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés