Kéttucatnyian haltak meg villámcsapásokban Indiában

2020. július 3. 9:26
A helyi hatóságok szerint a bajt legtöbbször az okozza, hogy az emberek nem törődnek a veszélyre figyelmeztető felhívásokkal.

Legalább 26 ember halt meg csütörtökön villámcsapásokban a kelet-indiai Bihár államban – közölte pénteken Hindustan Times című lap. Néhány nap alatt ez már a harmadik olyan eset a Hindusztáni-alföldön fekvő államban, hogy tömeges tragédiákat okoznak villámcsapások. Június 25-én 92, öt napra rá pedig 11 ember halt meg ilyen körülmények között. A helyi hatóságok szerint a bajt legtöbbször az okozza, hogy az emberek nem törődnek a veszélyre figyelmeztető felhívásokkal, és akkor se hagyják abba a munkát a földjeiken, ha vihar közeledik, és dörög az ég.

Nitis Kumar bihári főminiszter részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és felszólította a polgárokat, hogy a folytatódó záporok és zivatarok idején ügyeljenek a biztonságra. Tavaly júliusban 39 ember halt meg villámcsapásban Bihárban, ugyancsak a monszun időszakában. A leghevesebb esőzések általában a monszunidőszak végén érik el Indiát. A monszun és a heves ciklonok miatt tavaly júliustól novemberig mintegy 2450 ember halt meg az országban a lezúduló árvizekben és földcsuszamlásokban.

(MTI)

(Képünk illusztráció, kép forrása: Pixabay)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés