Hollik: A kormány átveszi a Lánchíd felújítását, ha Karácsonyék sokáig “szerencsétlenkednek”

2020. július 3. 14:42
Nem sokat tudunk most már várni ezzel – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Ha hosszú ideig tart a főváros „szerencsétlenkedése” akkor a Fidesz és KDNP frakciók megkérik a kormányt, hogy vegye át a Lánchíd felújítását és vegye a saját kezébe a hidat magát is – jelentette be Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV kérdésére azt mondta: ez rövid időt jelent, „nem sokat tudunk most már várni ezzel”. Az átvétel egyszerű jogi aktus, egy törvényt kell hozzá módosítani – mondta.

Hollik István azt is elmondta: kell lépéseket tenni a Lánchíd átvételéhez, a kormányzatnak kell a Lánchíd tulajdonosának lenni, ehhez törvénymódosításra van szükség. „Ez egyszerű jogi aktus, egy törvényt kell hozzá módosítani” – nyilatkozta a Fidesz kommunikációs igazgatója az ATV-nek.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem eleve erre játszottak Karácsonyék. Ezért húzták az időt, ezért rinyáltak, na meg egy kis maniért.

Egyet nem értek. Anno Tarlós pályázatot írt ki a felújításra, és a nyilatkozata alapján a beérkező pályázatokat azért dobta vissza, mert drágállotta őket. Karácsonyék azóta miért nem írtak ki új pályázatot?

Annyi lett volna a feladatuk, hogy magának a hídnak a felújítását ismét megpályáztatják, a többi elem nélkül. Ha ez megtörtént volna, és megint hasonló árajánlatokat kaptak volna, mint tavaly, akkor joggal hivatkozhatnának arra, hogy a híd felújítására nem elég a pénz. De mivel a pályázatot azóta sem sikerült kiírniuk, igazából nem tudni, mennyi a felújítás költsége. A helyzetet ugye bonyolítja az a felülvizsgálat, amit tavaly decemberben fejeztek be, ami alapján a híd még rosszabb állapotban van, mint azt feltételezték.

Szóval Karácsonyék miért nem írták még ki az új pályázatot? Mire várnak? Mire fel kértek 7 milliárd helyett 10-et a kormányzattól??? Honnan tudják, hogy az elég lenne?

Kb. két hete akartam ugyanezt javasolni.
A kormány arra hivatkozva, hogy a Lánchídat az egész ország, a vidék is, használja, vegye át teljes egészében a felújítást, az újjáépítést.
Méghozzá úgy, hogy a fővárosnak ahhoz most már ne legyen köze.
Karácsonynak főleg ne.

,,A műszaki és pénzügyi dokumentációkat teljesen át kell ehhez írni, nem úgy megy, hogy másnap kiírod úgy, hogy fekete filccel áthúzod benne a felét.,,

Ilyent csak olyan állít aki életében még nem készített költségvetést és fogalma sincs, hogy hogyan kell készíteni.

,,AZT A BIZONYOS X milliárdot amit Tarlós főpolgármesterúrék félre tettem most már szabadon oszthatják. És ennyi.,,

A Fővárosi Önkormányzat költségvetésében be van állítva a 23,7 milliárd Lánchíd felújítási költsége, amely tartalmazza a 6 milliárdot is. Ez ki kell venni a a Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből és átrakni a központi költségvetésbe. Ennyi

Kaptál is rá 4 mínuszt. :))) Hát érdemes itt gondolkodni?

Perverz az a nő.

A lényeg, hogy a kormánnyal és annak Lánc híd tervével meg vannak elégedve a Széchenyi örökösök.

Jav. Lánchíd tervével.

Adtam neked egy lájkot.

Most szomorú vagy? Nem tudok kettőt adni!

És ezt eddig nem tudta Karácsony?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés