Csúsztatók

2020. július 3. 7:18

Korompay Csilla
Magyar Hírlap
A főváros vezetésének semmit sem sikerült hozzátenni a járványügyi védekezéshez.

„Ami a Karácsony bőrét a Men in black film űrlény-rovarának módjára felöltő és a baloldal vezetését országosan átvevő Gyurcsánytól ered, az rendszerint vagy észszerűtlen, vagy sokba kerül az országnak. Esetleg mindkettő.

A főváros vezetésének semmit sem sikerült hozzátenni a járványügyi védekezéshez, sőt a vírus elleni dicstelen harcát olyan mérföldkövek jelzik, mint a járatritkítás, a parkolási díjhoz való görcsös ragaszkodás, a biciklisávok felfestése és a rakpartlezárás, ezekkel az autós–kerékpáros gyűlölet felszítása, továbbá zsíros tisztségek, megbízások, valamint a Soros-adomány kiosztása a baloldali baráti körnek. A minap megtudhattuk, a második Covid-hullámra máris van egy ragyogó ötletük: a csúsztatott iskolakezdés.

Az elképzelés egyáltalán nem új, sokszor fölmerült már, és mindig gyorsan el is vetették. A leggyakrabban emlegetett ellenérv, hogy a szülők munkaideje általában nyolc órakor kezdődik, és mi legyen kilencig a kisebb gyerekekkel. Ha héttől ügyeletet tart az iskola, a szülő ugyan le tudja adni a csemetét, aki ebben az esetben szintén hajnalban kel, majd két órát ücsörög egy gyűjtőteremben, viszont egy órával tovább tart számára is a tanítás, tehát jól kiszúrunk vele. A gimnazistáknak pedig már eleve hosszú a tanítási nap, és így még később végeznének. Ráadásul több felügyelő tanár kellene.

A kilenc órás kezdést szorgalmazók eddig arra hivatkoztak, hogy »kutatások szerint« hatékonyabb a tanítás, ha pihentebben ül be a gyerek az iskolapadba. Való igaz, a fiatalok napirendje igencsak eltolódott, sokan késő estig vagy akár hajnalig interneteznek, filmeket néznek, ezért reggelente alig bírnak kikecmeregni az ágyból. Ezen viszont nem segít egyetlen óra csúsztatás, pusztán anyai tapasztalattal előre jelezhető, hogy egy ilyen változtatásnak nem könnyebb ébredés és friss elme lesz az eredménye, hanem egy órával hosszabb csetelés a haverokkal és barátnőkkel éjszaka.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg mindenből kivonták magukat. Mégis a legújjabb ballib közvéleménykutatás szerint a budapestiek elégedettek Gergő munkájával.

Persze. Minden közvéleménykutatónak megvan a maga politikai szimpátiája. Ez alapvetően nem befolyásolja az eredményeket, de láttunk már olyat, hogy mégis.

Ezt írja a Magyar Hírlap derék Korompayja:
"A főváros vezetésének semmit sem sikerült hozzátenni a járványügyi védekezéshez"

Korompay művésznő nem csúsztat, hanem hazudik.
Pedig elég lett volna egy perc, hogy a főváros honlapján megtalálja
a veszélyhelyzeti beszerzéseket.

Linket is adnék rá, ha a linkben nem lenne pontosvessző, amit a Mandiner lökött rendszere nem enged.
Így az elérhetőség útvonalát adom:
budapest.hu - Közérdekű adatok - E-infoszabadság - Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok - Hirdetmények - Hirdetmények, közlemények

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés