Amerika

2020. július 3. 15:40

Ungváry Zsolt
Demokrata
Mit számít Lee, Kolumbusz vagy az Elfújta a szél, ha megnyerhetjük a választást?

„Joe Biden kampánycsapata a kezét dörzsölte. Ezek a tüntetések, a feketék öntudatra ébredése és a kormányzat ellen hangolása igazán kapóra jött a novemberi választások előtt. »Ezek a mi embereink, rámozdulunk a szavazataikra, és leverjük Trumpot!« – lelkendezett Biden.

»Nem baj, hogy rövid amerikai történelmünk megannyi hősének szobrát ledöntik, és eltörlik a múltunkat?« – aggályoskodott az egyik tanácsadó. »Ugyan! Mit számít Lee, Kolumbusz vagy az Elfújta a szél, ha megnyerhetjük a választást?«

Ekkor érkezett a hír, hogy a Black Lives Matter mozgalom az elfogadhatatlan kategóriába sorolta George Washingtont is, mert neki is voltak rabszolgái. Biden első reakciója a vállrándítás volt. »Ugyan, Washington már rég meghalt, mit számít nekünk?«, ám az események felgyorsultak. A tüntetők szerint ezek után át kell keresztelni a fővárost. Felmerült, hogy legyen King (Martin Luther King után), de mivel az USA-ban sosem volt király, ez félreértésre adna okot. Hosszas huzavona után kompromisszumként a Denzel Washington elnevezést választották. (Így megmaradhatott a Washington DC is; Denzel Center.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés