A multikulturális illúzióknak leáldozott

2020. július 3. 22:06

Lányi András
Válasz Online
A kultúrák nem akarnak összeolvadni.

„A multikulturális illúzióknak leáldozott: a kultúrák nem akarnak összeolvadni. Samuel Huntington jövendölése vált valóra: civilizációk harcolnak egymással a soknemzetiségű metropoliszokban, és a nyugati (»fehér«) civilizáció minden vonalon defenzívába szorul.

A gazdasági világversenyben hátrányba kerül a keleti diktatúrákkal szemben, amelyek sokkal kíméletlenebbül bánhatnak alattvalóik munkaerejével és természeti kincseikkel. A politikai világnézetek küzdelmében pedig saját fegyvereit fordítják ellene: a »black lives matter« elidegeníthetetlen emberi jogaikra hivatkozva követel kárpótlást, pozitív diszkriminációt a színesbőrűeknek, s hirdeti egy lélegzettel a fehér faj kollektív bűnösségét.

Ehhez képest részletkérdés, hogy a választásokra készülő pártok hogyan sütögetik pecsenyéjüket a felgyújtott boltok és járművek lángjánál. Valójában kullognak az események után, és ügyetlenül rögtönöznek. A Coca-Cola és a többi multi még inkább sodródik csak az árral, amikor eltüntetne a világhálóról minden ellenvéleményt, nem árusít többé fehérítő (!) hatású kozmetikumot, vagy hitet tesz a BLM által sulykolt »antirasszista« követelések mellett. Végül is, ki lenne ezek ellen? És miért ne szereznének jópontokat a tömegkulturális bóvlira legfogékonyabb, legigénytelenebb vásárlók millióinál?

A balliberális értelmiség lelkesedése is érthető: végre egy radikális kisebbségi mozgalom, amelynek a szószólója lehet. Milyen elnézők tudnak lenni ilyenkor a véres túlkapásokkal szemben! Kiderül, hogy a politikailag korrekt eljárás rigorózus hívei a forradalmi terrort, ha nem őket terrorizálják, megengedhetőnek, esetleg szükségszerűnek találják. De vajon miért volna tiszteletre méltóbb az új, »baloldali« populizmus primitív világképe, romboló dühe, leegyszerűsített elitellenes jelszavai, mint volt a jobboldali populizmusé? Márpedig abban kiváló szerzők sokasága ismerte fel a demokratikus jogállamra leselkedő veszélyt. Hol van most az akkoriban oly’ kritikus értelmiség?

Csak nem a tüntetések élén?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Most éppen azzal szembesülnek, hogy az egyre számosabb és egyre öntudatosabb, könnyen mozgósítható színesbőrű népesség döntő politikai tényezővé vált országaikban. Kulturális különállását többé nem kívánja, de nem is tudná feladni, az ebből származó hátrányokat ellenben egyre hevesebben sérelmezi. Olyan sérelmi politikát folytatnak, melynek követelései a befogadó társadalom számára elfogadhatatlanok. Ugyanis a múltjukat követelik."

Ez jó összefoglaló. Azt hiszem, itt az élő bizonyíték arra, miért nagyon rossz ötlet arabokat és négereket tömegével beengedni.

Nem bizony. Ez az egész BLM cirkusz a nyugati multikulti szívében szerintem pontot is tett az egész bevándorlási-befogadási ideológiai harc végére. Ki az a hülye, aki ezt akarná látni a saját városában, mint ami most megy az Usában, Londonban vagy Párizsban?

Egyébként ez egy bitang jó írás, még ha kicsit túlzásnak is érzem a bevezetőben a zöldmozgalmakkal való azonosulást. Azokat is hasonló erők hajtották, mint a mostanit, alapvetően nem racionálisak, hanem zöld-fundamentalisták voltak.

Ez történetesen nem az. A tüntetők közt is egy csomó fehér van.

"A gazdasági világversenyben hátrányba kerül a keleti diktatúrákkal szemben, amelyek sokkal kíméletlenebbül bánhatnak alattvalóik munkaerejével és természeti kincseikkel."
Lányi nem érti a világot. Nyilván Kínára gondol, de ott van Korea és Japán is, melyek nekem nem tűnnek diktatúrának. Ami közös bennük, az a genetika. A kelet-ázsiaiak munkamorálja, intellektusa az európai fehérek fölött van picivel. Ahol diktatúra van, az ugyanezen a rasszon alapuló Észak-Korea, ahol nem jó élni.
Ha bizonyíték kell, szórakoztatót tudok mondani. Obamáék médiacége csinálta meg az American factory című dokumentumfilmet, ami egy bezárt USA autógyár kínai újranyitásának göröngyösségéről szól. A film legmegrázóbb üzenete az átlag kínai és átlag amerikai között meglévő szakadék a munkakultúrában, szorgalomban, elhivatottságban. Gondolom Obamáék nem erre akarták kihegyezni, de a film után érthető, miért lesz végül egyedüli nyertes Kína a szabadversenyes kapitalizmus keretei között. Mert több mint egymilliárd nagyon jó képességű munkavállalója van, akiket a nacionalizmus-nemzettudat még tovább erősít.

Ez örömteli. A helyzet, az nagyon nem.

Ezt a Rosenthalt lőtték agyon a Daszom-osok valami török reptéren?
Tévedésből, és nem azért, mert túl sokat beszélt nem nyilvános dolgokról...

Olvasott Dobrevet: "Az Európai Egyesült Államok meg fog valósulni!"

Dobrev Klára hivatalos Facebook-oldala:
Kapcsolódó oldalak:

Kálmán Olga Hivatalos oldala
Érdeklődési kör

Gyurcsány Ferenc
Politikus

Demokratikus Koalíció
Politikai párt

Karácsony Gergely
Politikus

Hadházy Ákos
Politikus

Vadai Ágnes
Politikus

Dr. Magyar György
Politikai szervezet

Ujhelyi István dr.
Politikus

Európai Ügyészséget
Politikai szervezet

Szabó Tímea
Politikus

Donáth Anna
Politikus

Dr. Molnár Csaba
Politikus

Lányi olvasott Dobrevet és elborzadt:
Dobrev Klára
2019. március 18. ·
Az Európai Egyesült Államok meg fog valósulni! -Üzenem az ellendrukkernek a Múzeumkertben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés