A multikulturális illúzióknak leáldozott

2020. július 03. 22:06

A kultúrák nem akarnak összeolvadni.

2020. július 03. 22:06
Lányi András
Válasz Online

„A multikulturális illúzióknak leáldozott: a kultúrák nem akarnak összeolvadni. Samuel Huntington jövendölése vált valóra: civilizációk harcolnak egymással a soknemzetiségű metropoliszokban, és a nyugati (»fehér«) civilizáció minden vonalon defenzívába szorul.

A gazdasági világversenyben hátrányba kerül a keleti diktatúrákkal szemben, amelyek sokkal kíméletlenebbül bánhatnak alattvalóik munkaerejével és természeti kincseikkel. A politikai világnézetek küzdelmében pedig saját fegyvereit fordítják ellene: a »black lives matter« elidegeníthetetlen emberi jogaikra hivatkozva követel kárpótlást, pozitív diszkriminációt a színesbőrűeknek, s hirdeti egy lélegzettel a fehér faj kollektív bűnösségét.

Ehhez képest részletkérdés, hogy a választásokra készülő pártok hogyan sütögetik pecsenyéjüket a felgyújtott boltok és járművek lángjánál. Valójában kullognak az események után, és ügyetlenül rögtönöznek. A Coca-Cola és a többi multi még inkább sodródik csak az árral, amikor eltüntetne a világhálóról minden ellenvéleményt, nem árusít többé fehérítő (!) hatású kozmetikumot, vagy hitet tesz a BLM által sulykolt »antirasszista« követelések mellett. Végül is, ki lenne ezek ellen? És miért ne szereznének jópontokat a tömegkulturális bóvlira legfogékonyabb, legigénytelenebb vásárlók millióinál?

A balliberális értelmiség lelkesedése is érthető: végre egy radikális kisebbségi mozgalom, amelynek a szószólója lehet. Milyen elnézők tudnak lenni ilyenkor a véres túlkapásokkal szemben! Kiderül, hogy a politikailag korrekt eljárás rigorózus hívei a forradalmi terrort, ha nem őket terrorizálják, megengedhetőnek, esetleg szükségszerűnek találják. De vajon miért volna tiszteletre méltóbb az új, »baloldali« populizmus primitív világképe, romboló dühe, leegyszerűsített elitellenes jelszavai, mint volt a jobboldali populizmusé? Márpedig abban kiváló szerzők sokasága ismerte fel a demokratikus jogállamra leselkedő veszélyt. Hol van most az akkoriban oly’ kritikus értelmiség?

Csak nem a tüntetések élén?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. július 07. 07:20
A multikulturális illúzióknak leáldozott" ez igaz, már csak muszlim kultúra létezik...
egynick
2020. július 05. 16:52
Szeretem a zsidó vicceket. A lengyel zsidókét nem ismerem. Mond ( írj) egyet, kíváncsi vagyok.
harcimarci
2020. július 05. 13:54
Halkan megjegyezném, hogy Orbán hosszú évek óta mondja, hogy a multikulti nem működik. Ezért a baloldal és értelmiségi holdudvara, ugyancsak évek óta fasiztázza őt és a migráció kezelése tárgyában tett értelmes javaslatait. Hol is volt eddig az a Lányi, aki most- ráébredvén a valóságra - ugyanezt kezdi mondani ? Ja, tényleg, az Orbánt fasisztázók ballib értelmiségi élcsapatában... Mellesleg, ez az a Lányi, aki 2018-ban még azt mondta megafonba a Parlament előtt, hogy az ellenzéki győzelem érdekében az elvtelenség is megengedhető. Nos, a"bármi áron" hatalomváltás egyenes út oda, ahol most az amerikai globlibek tartanak.. Erre is biztos ráébred pár év spéttel...
kizökkentidő
2020. július 04. 17:56
A nemzeti szocialisták el lettek takarítva a politikából. A nemzetközi szocialisták miért is nem? Ki adott nekik felmentést? Még az egykori szocialista országokban is eltűrik őket, akik ugyan nem faji alapon, hanem osztály alapon gyilkosok. MIÉRT?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik