Kollektív őrületben utazik a baloldal

2020. július 1. 16:20

Trombitás Kristóf
Mandiner
Eljutottunk a falig, nincs hova hátrálni.

Alig lehet olyan eset, ami fényesebben megmutatná, hogy milyen diktatórikus törekvései vannak a baloldalnak, mint Jake Hepple és barátnője, Megan Rambadt esete, főleg, ha típuspéldaként összehasonlítjuk Priyamvada Gopal kijelentésével és annak utóéletével. Kezdjük utóbbival.

Gopal asszony (elnézést, leírhatom ezt róla?) a Cambridge oktatója, mindenféle címzetes bullshit szakon, de elég az hozzá, hogy önmagában ez a titulus rangot ad neki és mondatainak. Már eddig is hallhattunk tőle orbitális ostobaságokat, de nemrég minden eddigi határt áthágott: a Twitteren jelentette be, hogy igenis, a fehér életek nem számítanak. Mi természetesen nem vagyunk vérszomjasok, mint a progresszió és fel sem merült volna bennünk, hogy ezért tönkre kell tenni Gopalt. Minősítik őt eléggé a szavai,

kollektív őrületben utazik a baloldal, ez is ennek egy jele.

Persze nem maradt ennyiben a helyzet, ugyanis a Cambridge közleményben jelentette be, hogy kiállnak oktatójuk szavai mellett, sőt, nem csak kiállnak, de felhívják mindenki figyelmét, hogy az egyetemen hisznek a szólásszabadságban és ezért senkit sem érhetnek fenyegetések. Ez ugyanaz az egyetem, amely visszamondta Jordan Peterson meghívását, mert nem értettek egyet a nézeteivel. Mi több, károsnak is tekintették volna, ha az általa képviselt eszmék teret nyernek a campus falai között.
Hát Istenem, ilyen ez a progresszív logika.

Ennél érdekesebb és jóval sokatmondóbb Jake Hepple és Megan Rambadt története. Egyikük sem értelmiségi, nem befolyásolják a közéletet, a szó jó értelmében vett mindennapi emberek. A társadalom alapkövei, mondjuk így, akik persze eleve gyanúba keverik magukat, lévén mindketten fehérek. Sokak borzalmára még heteroszexuálisak is.

Hepple volt az, aki a minapi Manchester City–Burnley meccs előtt – egyébként Burnley-szurkolóként – fizetett egy gépnek, hogy a következő molinót húzza maga után a manchesteri mérkőzés előtt: white lives matter. Vagyis: a fehér életek számítanak.

Ennyi történt, nem több.

Az akciót óriási felháborodás követte. A Burnley kezdésként örökre kitiltotta minden hazai mérkőzésükről Hepple-t – értik, egy molinó miatt, amin, kilépve az őrület világából, semmi sértő sem volt –, de

ezt követően a munkahelyéről is elbocsátották.

A férfi hegesztő, de a baloldal falanszter ideájában hegesztő sem lehetsz, ha nem osztod a Megfelelő Véleményt. Megan Rambadt, a barátnője ezt szóvá tette a közösségi oldalán, mire őt is kirúgták. Rambadt kozmetikus. Nem baj, a baloldal világában kozmetikus sem lehetsz, ha rosszat mondasz.

No, nekünk azt kell megérteni, hogy a hazai baloldal is pontosan ilyen világot képzel el a jövőben, csak – nagy szerencsénkre – elképesztően gyengék hozzá. Ez a párhuzamos valóságok világa, a visszhangkamráké. Mondjuk Kunhalmi Ágnesé, aki a kapitális lebőgést és teljes morális megsemmisülést elhozó álmentős videó után is lenyilatkozza, hogy ettől ő még újra leforgatná a kisfilmet, mert az igenis fontos állításokat tartalmazott.

Akkor még egyszer elmondom, ez a teljes őrület színhelye.

Annak a világnak, amely, ha megemlítik a színe előtt, hogy azért George Floyd élettörténete alapján egy köztörvényes bűnöző volt, aki egyedülálló nők kirablására specializálta magát és egy alkalommal biztosan fegyvert fogott egy várandós nő hasára, akkor azt mondják, ez már a múlt, senkit sem érdekel, ezzel csak bemocskolni szándékozol egy mártír életét.

És ugyanez a világ tesz tönkre, semmisít meg és kirúgat az állásodból, ha évekkel ezelőtt mondjuk a Twitteren megosztottál egy nem pc viccet. Mert ilyenkor mégis számít a múlt, ugye, elvtársak.

Sokszor mondtam már, de most is adekvát megállapítás:

eljutottunk a falig, nincs hova hátrálni.

A nemzetközi baloldal csak a teljes tönkretételben hisz, nem fedik már el semmivel. Az pedig nem lesz elég, hogy újra és újra megmutatjuk, hogyan bánnak a mieinkkel, miközben látjuk, hogyan kezelik a sajátjaikat. Nekünk kell felvenni a kesztyűt.

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ideje lenne téged is börtönbe csukni! Amíg nem késő, állam ellenes összeesküvés miatt. Meg a fajtádat is. Még mielőtt nem késő...

Látom jelentős izgalmi állapotba kerültél egy belebegtetett mártír szerep elméleti lehetőségétől is. Orwell rólatok írta az 1984 mellett az Állatfarmot is. Szerintem magadat szívatod ha ezt eszünkbe juttatod...

A normalitást csak elvetemült gazfickók látják kollektív őrületnek, mennyit voltál napon?

Trombitás nem szorong, de mondhatnál valami a cikkben foglaltakról. Véleményt, saját véleményt, ha tudod mi az, ha van neked olyan azon kívül, hogy felböfögsz valami ostoba minősítést másokról. Jó, tudom, tudom, ez a dolgod, de hátha.

Csak akkor lesz vége, ha minden jogsértett bírósághoz fordul, a tárgyaláson az emberek menete körbeveszi a bírósági épületet és nem enged el onnan senki bírát, ha nem hoz emberi ítéletet.
Az pedig annyi: meggyőződéséért senkit hátrány nem érhet.

Fel kell készülni a fehér, heteroszexuális, képzett, gondolkodó és
tisztességes migránsok befogadására.

Nem arról van szó, hogy ne tudnák milyen következményekkel jár a baloldali jelszavak invertálása. Nagyon is tudják és ezért egyszerűen
letagadják, hogy az inverzió egy releváns művelet.

Ezt pont te irod? Az elvbarátaid éppen építik ki a zsarnokságot, az orwelli világot. Ahol a négyláb (a feketék) jó és a két láb(fehérek) rossz, ti pedig annak a Kun Bélának vagytok az örökösei, akik kollaborálásból utolérhetetlenek!Takarodjatok ebből az országból!

Aki repülőt bérel egy ilyen molinóért, az jöhet.

Egyénileg is sokat lehet tenni.
Pl ragaszkodni a normalitáshoz, abban az értelemben, amit normálisnak mondtunk 30 éve.
Nincs olyan, hogy ez már 2020, most már mások a normák, nincsenek apró lépések, hogy csak erre-meg-arra való tekintettel tegyünk apró engedményeket, de bizisten ez lesz az utolsó.
Szóval ragaszkodjunk ahhoz, hogy a megélhetéshez tenni is kell valamit, ha valaki sokat keres, mert sokat és jó dolgozott, azt nem büntetni kell, hanem elismerni, hogy a család az férfi, nő, gyerekek, hogy szavakat nem lehet betiltani azért, mert valaki sérelmesnek tartja, szóval a cigány, néger, mohamedán szavak maradnak, hogy az abortusz nem arra való, hogy megoldja az "olyan részeg voltam, hogy elfelejtettem védekezni" problémát.
Ezek, és társai, amit most konzervatív gondolkodásnak nevezünk, amikből nem szabad engedni mégolyan szirénhangok esetén sem. Sőt, részemről pártolom, hogy legen Horthy és Hóman szobor, csak hogy tisztázzuk azt, hogy kik vagyunk, mit tartunk fontosnak, és ki szólhat ebbe bele.
És az is fontos, hogy csak olyan pártra szavazzunk, amelyik hasonló értékek mentén határozza meg magát - mert ne higgyük azt, hogy bármelyik baloldali kormány alatt ne jutnánk ugyanoda, ahol most az angolok tartanak.

Mert nem liberálisok, hanem bolsevikok, ott torolták meg az ellenvéleményt.
Amikor még nem tolták ennyire fullba a bolsevikot, már akkor is kilógott a lóláb, hogy nem érveket ütköztettek a másképp gondolkodó emberekkel, hanem ugyanazokkal a marketingmódszerekkel, amivel mosóport adnak el, a saját álláspontjukat próbálták eladni. A legtipikusabb az, hogy észérvek helyett érzelmi zsarolással próbálkoznak.

Miért, nem fake news a covid járvány? És az, hogy százezrek haltak bele? De.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés