Szentségtelen szövetségek

2020. június 30. 7:19

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Abban a biztos tudatban randalírozhatnak a migránsbűnözők és a szélsőbaloldali antifák, hogy a balliberális oldal megvédi őket.

„Több mint egymillió eurójába került az osztrák adófizetőknek, hogy a múlt héten négy napon keresztül tüntettek egymás ellen az egyik oldalon a kurdok és az antifák, a másikon pedig a török nacionalisták.

Az osztrák jobboldali sajtót idézve valójában két bevándorló közösség exportált konfliktusáról van szó, az antifáknak nem sok közük van hozzá, mi történik a Közel-Keleten, ők csak a »hasznos idióták«. Azt tudták hozzáadni a dologhoz, ami lényegük: a balhét, vandalizmust és a többségi társadalom számára érdektelen ügyek melletti kiállást.

Az, hogy ilyesmi történik Bécsben, önmagában is rossz. De még nagyobb baj, hogy az osztrák többségi társadalom nem mondhatja, hogy az események résztvevői mind tőle idegen csoportok. A kurd–antifa oldalt ugyanis támogatták Zöldek is, akik nemcsak a fővárosi vezetésben, hanem a kormányban is benne vannak. Sebastian Kurz kancellár Néppártja és az ellenzéki, bevándorlásellenes Szabadságpárt is bírálta Birgit Hebein zöldpárti alkancellárt, amiért részt vett a tüntetésen. Markus Wölbitsch néppárti önkormányzati képviselő óriási botránynak nevezte, hogy Bécs egyik alpolgármestere végignézte, ahogy a tüntetők rongálnak és megtámadják a rendőröket. A jobboldal szerint a régóta hivatalban lévő szociáldemokrata–zöld városvezetés elhibázott integrációs politikájának egyébként is nagy szerepe van abban, hogy idáig fajult a helyzet.

Hebein és a Zöldek viselkedése egyébként cseppet sem kirívó. Németországban, Svédországban és máshol is abban a biztos tudatban randalírozhatnak a migránsbűnözők és a szélsőbaloldali antifák, hogy a balliberális oldal megvédi őket. Míg a szélsőjobboldali veszélytől reggeltől estig tudnak rettegni, az antifákat szövetségeseiknek tartják, de még a jobbközép pártok sem igazán mernek bekeményíteni velük szemben.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "szélsőjobboldaltól való rettegés" egyrészt a mainstream kultúra alapvetése, másrészt megélhetési forrásnak sem rossz. Nem annyira jó persze, mint a nyílt társadalom támogatása, de azért nem megvetendő. Meg aztán bizonyos körökben szalonképességi minimum. Az egyik fő cél éppen az, hogy az antifa őrjöngéssel szemben fellépjenek úgynevezett "szélsőjobboldali" erők, hogy aztán lehessen ujjal mutogatni rájuk, meg elhatárolódni, meg hörögni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés