MSZP: A Pénzügyminisztérium Várba költöztetése helyett a Lánchídra költsön a kormány!

2020. június 30. 12:50
Vagyis az arra szánt 50 milliárd forintból legalább 10 milliárd forintot adjon a Lánchíd felújítására.

Mindezt Zugló szocialista polgármester, a Fővárosi Közgyűlés tagja javasolta kedden Budapesten. Horváth Csaba a Pénzügyminisztérium József nádor téri székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón – amit az MTI az MSZP Facebook-oldalán követett – azt mondta, a kormány 50 milliárd forintból költözteti el a minisztériumot, holott a mostani épület is, ahol 1947 óta található a tárca, megfelelő munkakörnyezetet biztosít a dolgozóknak. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány nem akar 10 milliárd forintot adni a Lánchíd felújítására, csak 6+1 milliárd forintot szán arra.

Tüttő Kata reagált Orbán Viktor szavaira

Megjegyezte, a felújítás teljes költsége 44 milliárd, amely tartalmazza a híd, az Alagút felújítását és a kiegészítő fejlesztéseket. Hozzátette: a beruházás áfatartalma – a beérkezett ajánlatok alapján – 9,5 milliárd forint, azaz a főváros 2,5 milliárd forinttal nettó befizetője lesz az állami költségvetésnek a Lánchíd felújítása miatt. Tüttő Kata, az MSZP főpolgármester-helyettese reagált arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, a Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a fővárosi önkormányzat március 31-én 180 milliárd forintos állampapír-állománnyal rendelkezett.

A főpolgármester-helyettes szerint ez a mérleg egyik serpenyője, a másikban viszont ott van az előző városvezetés által eldöntött, leszerződött 240 milliárd forintnyi számla, szerződés, amit ki kell fizetni, továbbá 114 milliárd forintnyi hitel és rengeteg adóslevél. Hozzátette: van a fővárosban hárommillió négyzetméter azonnal felújítandó, rossz állapotú út, a felújítandó Lánchíd, több száz kis híd és felüljáró, valamint több száz kilométernyi vízvezeték-hálózat, amelynek az állapota nem látszik. Tüttő Kata közölte, az elmúlt kilenc évben jóval kevesebb utat, vízcsövet újítottak fel, mint amennyi szükséges lett volna. Ha volt az előző vezetésnek 180 milliárd forintja, akkor miért hagyta leromlani az utakat – firtatta.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen blabla helyett az MSZP oszlassa föl magát. Ingyen.

Nem fogják kiírni a tendert egyhamar. A Lánchidat pllitikai sardobalasra fogja használni Gergő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés