„Magyarország egyetlen valódi néppártja” – elvi nyilatkozatot fogadott el a Jobbik

2020. június 30. 17:35
A párt nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép, szociálisan érzékeny néppártként határozta meg önmagát a dokumentumban, amely céljai között említi a jóléti Magyarország megteremtését.

A párt által maga elé tűzött célokat összegző elvi nyilatkozatot fogadtak el és írtak alá kedden Budapesten a Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai, valamint regionális igazgatói.

A dokumentum „Magyarország egyetlen valódi néppártjaként” határozza meg a Jobbikot, amely büszkén vállalja, hogy nemzeti, keresztény, konzervatív, jobbközép, szociálisan érzékeny néppárt. A nyilatkozat a célok között említi a jóléti Magyarország megteremtését, egyenlő esély biztosítását a nemzet minden tagjának, a szabad vállalkozáson és teljesítményen alakuló társadalom építését, a biztonság garantálását a korrupció felszámolása és a bűnözés társadalmi okainak megszüntetése révén.

A dokumentum egy erős Magyarország igényét szögezi le, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy a 21. század változásainak ne elszenvedője, hanem nyertese legyen az ország.

A Jobbikot olyan európai pártként határozzák meg, „amely hisz abban, hogy Magyarország több mint ezer éve Európát és a kereszténységet választotta, és a jövője is Európában lesz”. Kitér arra is: a párt eszmei előképének tekintik az Európai Unió keresztény alapító atyáit. Hangsúlyozzák: a Jobbik saját értékeit szilárdan követő, önálló politikai mozgalom, ugyanakkor hajlandó együttműködni más politikai erőkkel „olyan ügyekben, amelyek egybeesnek a párt támogatóinak céljaival, hogy a magyar demokráciát és jogállamot együtt állítsuk helyre”.

Brenner Koloman, a nyilatkozatot megalkotó stratégiai tanács vezetője a néppártosodási folyamat megkoronázásaként beszélt a dokumentumról. Hozzátette, az elfogadás új korszakot nyit a Jobbik életében, megjegyezve, Jakab Péter pártelnök „visszaadta a Jobbik lelkét”. Jakab Péter pártelnök, frakcióvezető az eseményen arról beszélt: nem csupán lezárult, de már sikeresen is vizsgázott a Jobbik néppártosodása, hiszen a tavaly őszi önkormányzati választáson mutatott szereplésük bizonyította, hogy „minden tisztességes magyar embert képesek vagyunk képviselni”. Szavai szerint a párt „megérkezett a politikai centrumba”, a szabadság és a gyarapodás lehetőségét kínálja minden tisztességes magyar embernek, kiváltképpen azoknak, akik ezt az elmúlt három évtizedben nem kapták meg.

(MTI)

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most akkor megint irányt vált?

Meghasonlottak, hogy tegnap a Feri nem szavazta meg a Kolomant:-))))
Eddig azt mondták, a baloldali szavazókra hajtanak:-)))
Szerintem ez gyorsítja a süllyesztőt.

6%, totális erkölcsi leamortizálódás, 180 fokos köpönyegfordítás

Néppárt, az...

Hogy nem szakad rájuk az ég!...

A néppárthoz nép is kell. Én sem vagyok űrhajos, hiába van szkafanderem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés