Az EU Bírósága holnap tárgyalja Magyarország megsemmisítési keresetét a Sargentini-jelentéssel szemben

2020. június 28. 17:57

Varga Judit
Facebook
Sargentini azt tanácsolta a hezitáló EP-képviselőknek, hogy a magyar szavazás alatt inkább menjenek kávézni... Vajon miért?

„Az Európai Unió Bírósága holnap tárgyalja Magyarország megsemmisítési keresetét a jogsértő szavazatszámítással elfogadott Sargentini-jelentéssel szemben.

Talán emlékszünk még arra, hogy 2018. szeptember 12-én a szavazás során az Európai Parlament tagjai 448 igen, 197 nem és 48 tartózkodó szavazatot adtak le.

A hazug Sargentini-jelentést az EP bevándorláspárti többsége erőltette át azért, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon Magyarország bevándorláspolitikájára.

A 7-es cikket elindító határozat elfogadásához előírt kétharmados támogatottsághoz az összes leadott szavazat (693) kétharmadára, azaz legalább 462 IGEN szavazatra lett volna szükség. Ez egyszerű matematika. Az EP azonban önkényes módon úgy döntött, hogy a tartózkodás nem számít leadott szavazatnak, így azokat mellőzte a kétharmad megállapításakor. Egyszerű matematikai számítás az is, hogy így könnyebb elérni a kétharmadot.

Az Uniós Szerződések, valamint az EP eljárási szabályzata és eddigi gyakorlata is egyértelműen bennünket igazol. De ha valaki nem akar elmerülni jogi szövegek elemzésében, annak elég, ha egy pillantást vet az EP szavazógépére. Egy EP-képviselő három gombot nyomhat meg, azaz háromféle szavazatot adhat le: igen, nem és tartózkodás. Aki pedig nem akar szavazni, az egyik gombot sem nyomja meg vagy be se megy a terembe – és bizony ilyen EP-képviselő is akadt 2018. szeptember 12-én. Tudatos döntés volt ugyanis minden EP-képviselő részéről, hogy a háromféle szavazati lehetőség és a szavazógomb be nem nyomása közül melyiket választotta a nyilvános jegyzőkönyvben is rögzített voksolás során.

Az EP jogértelmezése a tartózkodó szavazatot megfosztaná minden tartalmától és úgy tekintené, hogy a képviselő egyáltalán nem szavazott. Ez nemcsak a joggal és a józan ésszel ellentétes, de felveti a képviselői szabad mandátum korlátozásának kérdését is.

Ebben a szellemben, határozott és erős jogi érvekkel készülünk a holnapi tárgyalásra. Bízom benne, hogy az uniós intézmények magukra nézve is kötelezőnek tekintik a jogállamisági elveket, köztük az eljárási szabályok átláthatóságát, amelyek tiszteletben tartását oly nagy lelkesedéssel kérik számon másokon. Az EU jogállamisági kezdeményezései szempontjából szerintem ez alapvető hitelességi kérdés.

Az már csak hab a tortán, hogy a szavazás előtt néhány nappal maga Sargentini is sejthetett valamit a számításról, amikor azt tanácsolta a hezitáló EP képviselőknek, hogy a magyar szavazás alatt inkább menjenek kávézni... Vajon miért?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Sargentini azt tanácsolta a hezitáló EP-képviselőknek, hogy a magyar szavazás alatt inkább menjenek kávézni... Vajon miért?"

Hogy a kávézóképviselőkszavazatait a megfelelőoldalon lehessen
beszámítani,ahogy az már szokás arrafelé.

Egyébként mi lenne, ha egy kétséges szavazásnál Orbán Viktor kávézást
javasolna az ellenzéknek? Nyilván diktatúra.

Nem haragszom rád, egyszerűen elvakult elhomályosult elme vagy.

Még részben idézed is Varga Judit szövegét bizonyos "hárompont" irasjellel, ámde neked vészesen gyenge a szövegértésed.

Úgy érted, nem csaláskonform? Vagy liberálfasiszta konform?

Oh donna klára, értsd meg, Varga Judit nem biztat képviselőket holnapi cselekedetre , hanem emlékeztet embereket a nem feledhető kiinduló sargentini-szavazás szavazási folyamatának súlyos lebonyolítási és számolási hamisságaira.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés