Kiesett az NB I-ből a Debrecen

2020. június 27. 19:54
1993 óta játszottak az első osztályban.

A Debrecen mezőnyfölényével telt a találkozó első negyedórája, a Paks jól szervezett védelmével szemben azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A vendégek aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek, és a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, kontratámadásaikkal pedig többször is zavart okoztak a Loki védelmében.

A szünet után is a DVSC birtokolta többet a labdát, mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem nyilvánult meg. A hazai esélyeket egy óriási kapushiba hozta vissza, a menteni igyekvő Rácz ugyanis nem találta el a labdát, Trujic pedig az üres kapuba gurított. A bennmaradáshoz a Debrecennek még egy gólt szereznie kellett volna. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott is a házigazda, de  Ferenczi lövése – már a hosszabbításban – a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen.

A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt. A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.

(MTI)

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A többségi tulajdonos pont nem ezt teszi. Pénzt von ki a vállalkozásából.

Kis pénz, kis foci! :D

Ha a kormány a futballra költött pénzek 1, azaz egy százalékából rendszeresen hívna külföldi, sikeres szakmai előadókat, - amely a labdarúgók képzésének teljes keresztmetszetét mutatja be - sokkal előrébb tartanánk.
Így - az ár-érték arány "belövése" hiányában - sok pénz kifejezetten árt, mint hasznosul.

Ez a 42 kommentes feltámadás sem jött össze.
X

A 12 csapatos bajnokságban a 6.-11.- helyezett között a bennmaradás és kiesés az utolsó fordulóban dőlt el. A felfelé kilógó Fradi - Fehérvár kettősön és a lefelé kilógó Kaposváron kívül kb. hasonló képességű csapatokból állt az idei NBI., ezért igazából a maradék 9 kiesése v. bennmaradása nem szélsőséges meglepetés. A sűrű mezőny viszont izgalmasabbá teszi a bajnokságot. Egyedül a debreceni szurkolók meccs utáni viselkedése elfogadhatatlan.
A mai fociban légiósok nélküli bajnokság már Izlandon sincs. Nyugat-Európában a légiósarány 50-70% (még alacsonyabb osztályokban is 30-50%!) a mi térségünkben 20-40% körüli az arány, az NBI-re is ugyanez áll (NBII-ben csak 7%) A légiósokkal az NBI többnyire erősödik, ez nagyjából objektíven is igazolható, hiszen a Trnsfermarkt nevű szakportál csaparta, játékosra lebontva tesz közzé naprakész értékbecsléseket, és az NBI összértéke ebben évről-évre emelkedik.

Amit írtam , tény. A Fradi becsült értéke a Doll-éra elején 12 m euró körül volt, a koronavírus előtt, a Rebrov korszak alatt elérte a 22-23 m. eut, ami a járvány miatt leértékelődött (de ez globális jelenség, a TM MINDENKIT leértékelt kb. 30%-al). Ha érted az EL/BL kvalifikációs rendszerét, tudod, hogy jelenleg reális esélye a (bármilyen, főleg EL) csoportkörre csak a hazai bajnokcsapatnak van, ami az elmúlt két évben összejött. Ez tavaly a Fradinak komoly bevételeket és plusz 8 teltházas hazai meccset jelentett. Az NBI-hez hasonló méretű/értékű bajnokságokban általában 1-2 kirakatcsapat van, nekik kell "húzni" a bajnokságot. Az idén a Fradi a tavaly szerzett koefficiens pontjai révén már kielemeltként indul a BL-ben, az EL csoportkört a tavalyihoz hasonlóan reálisan elérheti, a MOL Fehérvár a koeff pontjai révén szintén kiemeltként kezd, a 3. körig pontjai alapján kiemelt lehet, a playoffkörben már szerencse és bravúr kell. A másik két, nem kiemelt csapat esetében 1 sikeres kör remélhető (ez tavaly mindkét csapatunknak sikerült). Ha a fentiek az idén (is) összejönnek, akkor az érzékelhető lesz az UEFA rangsorban is, ahol az utolsó 5 év eredményeit veszik figyelembe, tehát a gyengébb évek folyamatosan kiesnek. Vagyis reményeim szerint a minőségbéli növekedés objektív mutatókban is meglátszik inkább előbb mint utóbb.

A focistákat a grundról utoljára az 50-es években szedték össze, ma már legfeljebb Afrikában megy az ilyesmi. A gyerekek ma már nem a grundra, legfeljebb a Grund-ba mennek focizni.
http://grund1986fc.hu/

"Az utolsó percekben nagy pechjük volt. Két kapufa. A második a felső lécről pattan a gólvonalra."

Az előző 32 fordulóban meg végig mákjuk volt.

Amit írsz az színtiszta naivitás, az 50-es években megragadt szemlélet, aminek a kategóriarendszere már értelmezhetetlen. Elképzelésed szerint a csapatok a csak az eredmény alapján kapnának pénzt. Ez a gyakorlatban idei NB1-re vetítve azt jelentené, hogy a rendszeredben a Debrecen lényegében ugyanannyit kapna, mint az 5. Honvéd (hiszen a két csapat közt 5 pont: 1 győzelem és 2 döntetlen volt a különbség).
Másfelől célprémiumok a mai fociban is vannak, Rebrov szerződéséről anno ő maga mondta el, hogy relatíve alacsony, a nemzetközi csoportkör elérésével ugranak be bizonyos prémiumok, a játékjog-szerződésekben is vannak olyan teljesítmény jellegű kitételek (bizonyos mérkőzésszám elérése, válogatottság stb.), és gyakran kiesés esetére is tartamaznak kitételeket (ergo a kiesés a játékosoknak sem jó üzlet), viszont ezek nem lehetnek irracionálisak, tehát a ZTE nem mondhatja egy játékosnak, hogy nézd, Lali, nem fizetünk, csak ha BL-t nyertek. Szóval szerintem gondold át ötleteidet. A fioci bonyolultabb dolog, mint sokan hiszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés