XVI. kerületi fideszes polgármester: Alkotmányellenes a fővárosi szmsz módosítása

2020. június 26. 9:15
Kovács Péter szerint a főpolgármester akár a hivatal portására vagy a sofőrjére is rábízhatná azt, hogy képviselje a Fővárosi Önkormányzatot.

Alkotmányellenesnek, az önkormányzati törvényt sértőnek nevezte a Fővárosi Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) friss módosítását a XVI. kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kovács Péter szerint a Fővárosi Közgyűlés szerdán olyan javaslatot fogadott el, amelynek értelmében a főpolgármester „akár a hivatal portására vagy a sofőrjére is rábízhatná azt, hogy képviselje a Fővárosi Önkormányzatot” és kötelezettséget vállaljon a hivatal nevében.

Hozzátette: feltételezi, hogy a javaslat benyújtói nem rájuk, hanem valamelyik tanácsadóra, vagy a tanácsadók mindegyikére gondoltak. A polgármester értetlenségét fejezte ki, hogy a főjegyző „átengedte” ezt a javaslatot.

(MTI)

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ballibre semmi törvény, szabály nem vonatkozik, ők mindenekfelettinek tekintik magukat.
Remélem, jogi útra lesz terelve.

Medgyessy jó volt nyerő embernek, majd leváltották. Karácsony esetében ez nem tehető meg, itt új választást kéne kiírni. Erre van ez kitalálva, majd szólnak neki, mikor és kinek adjon felhatalmazást. Kizárt dolog, hogy ez jogszerű lenne, egyúttal ez a bizonyíték, hogy csak bábnak használják,

Sem Demszky, sem Tarlós idejében nem volt ilyen SZMSZ módosítás. Mi lehet a háttérben, mert ez nem normális változtatás? Karácsony nem bírja a gyűrődést, kikészült, sok neki ez a megbízatás, nagy a zakó, ahogyan mondani szokás? Mondjuk néha tényleg ez látszik rajta. Nem parírozott kellő képen és most, ahogyan ő mondta annak idején, "elássák"? Tudatos a dolog, már a választás előtt elhatározták, mert tudták ők is, hogy Karácsony valóban nem alkalmas? Őt viszont rábírták valahogyan, hogy vállalja el így is.

Nem biztos, hogy jogszerű ez a fajta felhatalmazás. Gyurcsány már az előválasztáson kihátrált Karácsony mögül, aztán kénytelen volt tudomásul venni, hogy mégis Karácsony futott be. Gyurcsány nem adta fel, úgy tűnik, Medgyessy esetéhez hasonlóan, most Karácsonyt akarja semlegesíteni. A választás Karácsonynak adott legitimációt, amit nem lehet a piacon kiárusítani. Ez már nem pusztán a főváros dolga, ez a választói akarat kijátszása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés