Káder-kor

2020. június 26. 11:46

Papp Zsolt
Népszava
A bátor 133 azért jár be néhanapján a Parlamentbe, hogy felvegye milliós fizetését, és megszavazza a kormány, illetve a párközpont bármilyen javaslatát.

„Két dolog lehetséges: vagy minden idők legjobb költségvetését nyújtotta be Varga Mihály 2021-re, vagy olyan mélységesen elkeserítő állapotok alakultak ki az uralkodó párt berkeiben, ami mellett nem lehet egy szó nélkül elmenni. Csütörtökön gyakorlatilag lezárult a jövő évi költségvetés vitája, amihez egyetlen egy kormánypárti képviselői javaslat nem érkezett. Vagyis a Fidesz-KDNP százharmincvalahány bátor mamelukja úgy ülte végig a vitát, hogy egyetlen országjobbító gondolat sem jutott az eszébe.

De ha már szegényes a fantáziájukból nem futja országos ügyre, akkor legalább a saját választókerületük érdekében való lobbizásra használhatnák a képviselői mandátumukat – de ilyet sem látni. Annyi intézkedést, furcsa viselkedést ráfogtak már a vírusra, hogy ez a hallgatás is beleférne; de nem takarózhatnak ezzel. Már  tavaly sem érkezett egyetlen fideszes indítvány sem a büdzséjavaslathoz. Vagyis a bátor 133 azért jár be néhanapján a Parlamentbe, hogy felvegye milliós fizetését, és megszavazza a kormány, illetve a párközpont bármilyen javaslatát, legyen az 20000 milliárd forint elköltése vagy a járványdiktatúra bevezetése.

Mi lehet az ok? A képviselők elhülyülése? Félelem a vezértől? Kiszolgáltatottság? Megalkuvás? Nem tudom, de valószínűleg ezek közül egyszerre több is szerepet játszik.”

 

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, az lehet, hogy Varga egy kerek egész költségvetést nyújtott be. Az eddigiek alapján biztosak lehetünk benne, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobbat.
Feri pl nem kérdezett meg senkit, akarunk-e IMF hitelt, hanem titokban éjszaka megegyezett Bajnaival az oldalán az imf-el. Igaz, másnap reggelre csődbe ment volna az ország.

Kire kellene szavaznia a bátor 133-nak? Szabó Timi és Jakab performanszaira?

De ha már szegényes a fantáziájukból nem futja országos ügyre, akkor legalább a saját választókerületük érdekében való lobbizásra használhatnák a képviselői mandátumukat..

Ez meg a legjobb. Máskor meg azt szajkózzák vádként, hogy csak a Fideszes városok kapnak bármit is, az összes többi ki van véreztetve meg csontozva.

Egy párt költségvetési tervezetét nem a parlamentben szokta megvitatni a frakció, hanem előbb a frakciógyűléseken.
Persze a parlamenti demokrácia működéséhez érteni kéne egy újságírónak, ha már ír róla. És a főszerkesztőjének is, ha nem akarja égetni a lapját és szerzőjét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés