Donald Trump: A demokraták szerint csodálatos dolog, hogy lerombolják a hazánkat

2020. június 26. 17:17
Az amerikai elnököt a wisconsini választópolgárok kérdezték, valamint elárulta, hogy szerinte beteges, ami az Egyesült Államokban történik.

Élőben válaszolt Donald Trump amerikai elnök a Fox News segítségének köszönhetően a wisconsini állampolgárok kérdéseire. Az amerikai elnök elárulta, hogy véleménye szerint a levélszavazatok jelentik a legnagyobb veszélyt a novemberi elnökválasztás tiszta lebonyolítására. Trump aggasztónak tartja, hogy bizonyos államokban, így pl. Kaliforniában csak és kizárólag levélben lehet szavazni. Az elnök szerint a választás tisztaságát alapjaiban kérdőjelezi meg a levélszavazás. [Gavin Newsom kaliforniai kormányzó] „több millió szavazólapot küld ki” – fogalmazott Trump. „Hová kerülnek? Vajon a postás kiviszi nekik? Ha igen, kiveszik a postaládából?” – tette fel a kérdést. A Fox News ugyan kiemelte, hogy a választási szakértőknek minden államra megvan az eszköze, hogy biztosítsák a levélszavazatok valódiságát, ám az amerikai elnök szerint csak a „távolmaradó” (absentee) szavazólapok biztonságát lehet garantálni. Az amerikai elnök szerint azoknak sem levélben kéne leadniuk a szavazataikat, akik nem tartózkodnak otthon, hanem a lakóhelyüktől távol kéne leadniuk voksukat, mint ahogy ezt ő is tenni fogja.

Egy másik néző Donald Trumpot az utcai zavargásokról kérdezte. A kérdező érdeklődött, hogy mit tervez tenni az adminisztráció annak érdekében, hogy az utcák ismét biztonságosak legyenek? A kérdés azért volt igazán releváns, ugyanis Wisconsinban is voltak zavargások, melyek az elnök szerint elkerülhetőek lettek volna, hogy a jelenleg kormányzó demokrata Tony Evers helyett még mindig a republikánus Scott Walker irányítaná az államot. „A demokraták azt hiszik, csodálatos dolog az, hogy lerombolják a hazánkat. Valójában beteges, ami folyik, senki nem látott még ilyet” – jelentette ki nyíltan az elnök, aki szerint a demokrata jelölt, Joe Biden volt alelnök gyenge, a baloldal pedig könnyen manipulálja. Trump ugyanakkor a republikánusokra is neheztelt. Véleménye szerint a legtöbben csak „hátradőlnek és politikailag korrektek akarnak lenni”, holott az utcán tüntetők „vandálok, agitátorok és bizonyos értelemben valójában terroristák”, akiket meg kell büntetni. Trump a Seattle-ben létrehozott „rendőrmentes” övezetről, a CHAZ-ról vagy másik nevén CHOP-ról is beszélt, melyet szerinte mihamarabb meg kell szüntetni, ugyanis ez egyenes út az összes város fölötti kontroll elvesztése irányába.

Az elnök beszélt az általános mértékben növekedő erőszakról is. Trump szerint Chicagóban és Baltimore-ban már olyan az élet „mint a pokolban”. Az elnök azt is kiemelte, hogy az erőszakhullámért kizárólag a demokrata polgármesterek a felelősek, valamint elődje Barack Obama és kihívója, Joe Biden. Joe Bidenről az elnök gúnyos kijelentéseket tett az egész beszélgetés során. A súlyos nyelvbotlásairól ismert alelnökkel kapcsolatban kijelentette, hogy „ez a fickó általában nem beszél. Senki nem is hallja. Ha viszont mégis megszólal, akkor két mondatot sem tud összerakni”. Ezt az elnök annak kapcsán emelte ki, hogy ugyanezen a napon Biden Pennsylvaniában azt találta mondani, hogy a koronavírus-járványban 120 millió ember halt meg.

Az egyik nézőt az érdekelte, miket tart Donald Trump elnöki ciklusa legnagyobb eredményeinek. Az elnök válaszul kiemelte a rekordszámú pozícióba helyezett szövetségi bírákat (közel háromszáz), a hadsereg átalakítását, az űrhaderőnem létrehozását és az adócsökkentéseket. Donald Trump emellett kiemelte azt is, hogy ha nem ment volna neki 2016-ban a sajtónak, nem választották volna meg. 

A beszélgetés végén szóba került John Bolton is, Donald Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója, aki eltávolítása után nemrég könyvet jelentetett meg, melyben olyan információkat is megemlít, amelyért bíróság elé kéne állítani. Az elnök Boltonról úgy nyilatkozott, hogy „nem végezte jól a munkáját” és „nem volt okos”.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tiltja az Alkotmányuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés