Láng Zsolt: Tarlós mára a Lánchidat is felújította volna 

2020. június 24. 11:49
A frakcióvezető emlékeztetett, hogy Tarlós rendbe rakta az örökölt 375 milliárd forintos adósságállományt, a félkész 4-es, a teljesen lepusztult 3-as metrót, valamint a Fővárosi Vízművek privatizációját is.

Karácsony Gergely ahelyett, hogy a város működéséért, fejlődéséért dolgozna, kilencedik hónapja facebookozik, kísérletet folytat a közlekedőkkel, és öncélú politikai vitákat gerjeszt a kormánnyal – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Láng Zsolt, a budapesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

A főpolgármester tegnap arról írt: elődjének, Tarlós Istvánnak kilenc éve volt a Lánchíd rekonstrukciójára, neki eddig csak nyolc hónapja. A frakcióvezető szerint Karácsony is tisztában van azzal, elődje milyen nehéz örökséggel vette át Budapestet a Demszky Gábor, Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba nevével fémjelzett MSZP–SZDSZ-es fővárosi vezetéstől.

Példaként említette a 375 milliárd forintos adósságállományt, a félkész 4-es, a teljesen lepusztult 3-as metrót, valamint a Fővárosi Vízművek privatizációját. „Ezeket Tarlós István rendbe tette, és mára a Lánchidat is felújította volna” – szögezte le. Hangsúlyozta, a főpolgármester a Lánchidat elkészített felújítási tervekkel és közel 200 milliárd pénzügyi tartalékkal vette át, mégsem történt ez idáig semmi az ügyben. A zuglói botrányokra emlékeztetve elmondta: éppúgy, mint a XIV. kerületben, a „budapesti választóktól kapott bizalmat is kizárólag hatalmi ambícióinak érdekében használja fel a főpolgármester”.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Budapest minden támogatást megkap, a városvezetésnek élni kellene vele!

Jelenleg annyi pénz van Budapest számláján, amennyiből hatszor fel lehetne újítani a Lánchidat. Ennek ellenére a Főváros ellenzéki városvezetése gyakorta mutogat a Kormányra, ha valamilyen ügyben kudarcot vall. Ez a felelősséghárítás a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés idején szinte rutinszerűvé vált. Mindez annak fényében különösen ellentmondásos, hogy a Kormány az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a nemzet fővárosára. Budapest a költségvetés legnagyobb kedvezményezettje és a kormányzati politika egyik legnagyobb haszonélvezője is egyben. Ami helyes is, hogy így van, hiszen városunk az ország fővárosa! Már csak élni kellene a lehetőséggel!
Orbán Balázs2020.06.24. 07:55
https://www.origo.hu/itthon/20..

Tarlós biztos, hogy megcsinálta volna.
Erre várt előtte több cikluson keresztül, hogy most 9 hónap alatt egyből nekiálljon és megcsinálja.
Ez világos.

Karácsony nagy pofával, mint egy elkövetkezendő kormányváltás letéteményes foglalta el a pozícióját. Budapestet, mint városállamot képzelte el, külön bejáratú brüsszeli pénzekkel, ennek érdekben nemzetközileg szövetkezik, de a konkrét feladatok ügyében siránkozik, nyöszörög, hogy őt bántják. Még egy megkezdett folyamatot is csak folyamatban tartott folyamattal tud kezelni minden látszat nélkül. Hiába na, így van az, ha sokan fogják a gyeplő végét.

2018-ban is ekkora szája volt, amikor Ádert fenyegette, hogy az kinek adjon kormányalakítási megbízást. Este pedig elsunnyogott el a kérdések elől, egy szót nem mert mondani.

Csak nem azt akarod mondani, hogy Orbán szabja meg az ellenzéknek, ki legyen jelölt és ki nem?

Láng valószínűleg nem mérnök ( karigeri sem), Tarlós viszont az. Szerintem már kiirta volna a legszükségesebb munkákra ( Covid miatt) vonatkozó tendert, aminek már meg is lenne az eredménye. Legfeljebb előkészítő munkák mennének, hiszen a tervezett határidő 18 hónap. Ne felejtsük el, hogy közben megy a metró felújítás is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés