Görögdinnye-szállítmányba bújt migránsokra bukkantak Lengyelországban

2020. június 22. 11:39
Görögországból indulva Németországba és Svédországba próbáltak eljutni – közölte hétfőn a határőrség.

A közlemény szerint a lengyel kamionsofőr a délkelet-lengyelországi Humniska faluból értesítette a rendőrséget, miután az utánfutóban zörejeket észlelt. A rendőrök egy szíriai igazolvánnyal rendelkező 21 éves nőt, valamint öt, 20 és 36 év közötti, iratok nélkül utazó férfit találtak a rakodótérben.Az illegális bevándorlók elmondása szerint a sofőr tudomása nélkül, embercsempészek segítségével, személyenként háromezer euró fejében jutottak be a kamionba. Bírósági döntés alapján a külföldieket három hónapra kelet-lengyelországi őrzött menekültközpontokban helyezték el.

A közleményből nem derül ki, hogy a kamion Ukrajna vagy Szlovákia felől érkezett Lengyelországba, Görögország irányából azonban az utóbbi a rövidebb útvonal. Május végén a szlovák határhoz közeli Barwinek községben két, szintén dinnyeszállítmányban rejtőzködő afgán bevándorlót tartóztattak fel. A lengyel határőrség adatai szerint a délkelet-lengyelországi határszakaszon az év eleje óta Ukrajna és Szlovákia irányából 55 illegálisan érkező külföldit tartóztattak fel, mindnyájan tranzitországnak tekintették Lengyelországot, nyugat-európai országokba tartottak.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj, már olyan régen hallottam a gaz migránsokról a KESMA-tól!
Persze a kínai migránsokról nem írnak, a csóró afgánokat szivatják rendesen. pedig a magyar honvédek (zsoldosok?) is vitték nekik a demokráciaexportot a tálibok közé

Jó nagy dinnyék lehettek. Meglékelték?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés