Folyamatos az illegális bevándorlás déli szomszédainknál

2020. június 21. 16:37
Szlovéniában huszonkét migránst találtak a hatóságok két Szerbiából érkező tartályos teherautón. Május végéig 2030 főt toloncoltak ki az országból, de emellett Horvátországba és Szerbiába is folyamatosan érkeznek illegális bevándorlók.

Mindkét élelmiszert szállító teherautó ugyanannak a szerbiai vállalatnak a tulajdona. Az egyikben 13, a másikban pedig 9, láthatóan kimerült bangladesi, indiai, török és szíriai illegális bevándorlóra bukkantak a hatóságok. A rendőrség beszámolója szerint a tartályok életveszélyesek voltak, mert alig volt bennük levegő.

Szlovéniában az év első öt hónapjában 3300 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, ami 25 százalékkal kevesebb az előző év ugyanezen időszakához képest.

A szlovén sajtó szerint a visszaesés részben a koronavírus-járványnak és az ahhoz kapcsolódó szigorú intézkedéseknek a következménye, azonban az enyhítések felgyorsították a folyamatokat.

Május végéig 2030 főt toloncoltak vissza a szlovén rendőrök más országokba, a legtöbbet Horvátországba, és 1198-an folyamodtak menekültstátuszért az országban.

(MTI)
 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

amig nem lonek nem lesz vege
az o idezojel kulturajukban idezojelzar ahol nem lonek az nem is hatar

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés