Miért is kedveltük meg Müller Cecíliát?

2020. június 18. 6:51
Lezajlott szerdán az utolsó Operatív Törzs. Most Müller Cecília dicsérete következik. Mert megérdemli.

A most a mindennapos szerepléstől visszalépő Müller Cecília kiváló polgártárs, nagyszerű szakember és szerethető karakter.

De miért gondoljuk így? Több okunk is van erre az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, nyunyókán innen és túl.

1. Mert felkészült.

Cum laude minősítéssel szerzett diplomát 1984-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Négy szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik.

2. Mert hiteles.

Lehet ironizálni a tisztifőorvos anyáskodó (szerintünk simán csak kedves) gesztusain, de amit Müller Cecília a járvány mibenlétéről, lefolyásáról, részleteiről mondott, az úgy is volt. Nem beszélt félre, hanem elmondta a tényeket és mindenkihez volt pár jó szava.

3. Mert elbírta a pszichés terhet.

Ön volt már olyan helyzetben, hogy ország-világ bámulta a tévében napról napra? Hogy alapvető, súlyos, sosem tapasztalt, komplex folyamatok irányát kellett (részben) megszabnia és a legszélesebb nyilvánosság előtt elmagyaráznia, miközben a társadalom jó része, a mindent jobban tudó politikusok, a gonoszkodó kritikusok, a sima bunkók és a mélyhumor képviselői az interneten követték minden megmozdulását? Na ugye.

4. Mert teszi, amit tennie kell

Ahol eddig dolgozott: Mezőfalván, Nagyvenyimben, Dunaújvárosban egyaránt pozitív képet festettek róla. Szerintünk ez nem véletlen. „A férje képviselő-testületi tag volt, Cili háziorvos volt a községünkben. Én nem vagyok a betegük, de tudom a lakosoktól, hogy nagyon elégedettek voltak vele, a férjét is szeretik a betegei” – mondta róla például Nagyvenyim polgármestere. Helyszíni riportok szerint jóban van mindenkivel, segít, ahol tud és orvos férje csillagászattal és fotográfiával is foglalkozik.

Müller Cecília dolgozott kórházi orvosként, üzemorvosként, háziorvosként. Később dunaújvárosi tisztifőorvossá avanzsált, majd 2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását. 2011-től a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, majd 2018. december 1-től kinevezték a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjének és megbízott országos tisztifőorvos lett.

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által kiadott „Egészségfejlesztés” című folyóirat kiadásért felelős szerkesztőségi tagja. 2009 óta a nagyvenyimi Nagyboldogasszony Plébánia világi lelkipásztori munkatársa. Férjével, Zseli Józseffel, aki szintén orvos (és fotós és csillagász), az egyetemen ismerkedett meg, két gyermekük (Márta, Máté) és három unokájuk van.

5. Mert az, aki.

Végig úgy éreztük, hogy Müller Cecília nem játssza az eszét a pulpituson.

Az Operatív Törzs kompozíciója pedig örökre beleégett a retinánkba.

Összesen 366 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó a kép!:-)
Mandi mindig kiváló képekkel illusztrálja a cikkeket

Nekem az tetszett, hogy nem tette kötelezővé a szájmaszkot a kínai vírus ellen , de akit megnyugtatott, az viselhette.
Aztán meg kötelező lett, mert védett a kínai vírus ellen, amikor Orbán és Kovácsics hozatta őket Kínából.

Ha lesz egy második hullám ősszel, akkor visszakapjuk Cili doktornőt.

Minden szavaddal egyetértek. Pont ilyeneket írtam eddig is erről a kedves, és türelmes Cecíliáról és arról, hogy miért irritálja a keresztényeket is csak lesajnálni tudó, velük, velünk szemétkedőket.
Láttam zsoltkom újabb produkcióját, de tanácsod ellenére nem fogok vele commentháborúba bonyolódni, mert nincs értelme. Sötét a fickó és arcátlan.

Csatlakozom a köszönethez. Azt azért nem mondom, hogy "viszontlátásra", de ilyet orvosnak sose mondok. Viszont hála és köszönet a szívós és sikeres munkáért. Isten fizesse meg!

Állami kitüntetést fog kapni. Megérdemelten
Most kérdezte meg a HVG-s újságíró, hogy tervezi-e a kormány. Válasz: igen!

Hollandiába olyan jó az egészségügy, hogy egyből elvégzik az eutanáziát. Rokonok kérésére is.

Angliában szintén pocsék az egészségügy, pedig tőlünk veszik meg az orvosainkat. Nyelveket beszélő ápolónőinket.

Bezzeg, ha beteg lennél, dögrováson lennél és egy ilyen kedves doktornéni érdeklődne a hogyléted felől, gyógyítana, kezelne, akkor más lenne a véleményed.
Egy türelmes nem agresszív orvost butának nevezni, csak, mert nem kérte ki magának azt a sok rágalmat, méltatlan kritikát és a legapróbb részletekig adja a tanácsokat az aggódó embereknek, kisgyerekes szülőknek, a szüleikért aggódó "gyerekeknek" méltatlan és igazságtalan.

Te orvos vagy bizonyára, ha meg tudod ítélni, hogy buta, vagy nem.

Azt hiszem jól leápolná! :)))

Megnézted, hogy válaszolni tudjál. Te viszont alaposan le-szerepeltél, és már nem először.

Látod, ezért kellett Müller Cecíliának naponta elmagyarázni, hogy merre hány méter, mert képtelenek felfogni, megjegyezni, - egyesek.

Müllercecíliákból Dunát lehet rekeszteni mostanság.
A fő bajom inkább az, hogy a biológiai fegyvert használó Kína valagában van az elitünk.
Ebből már eddig is sok rossz következett.
Hát még eztán!

Müller Cecília:
Magyarország tiszteletbeli doktornénije, a legjobb.

Jó volt olvasni. Szépen összefoglaltad. Csillagos ötös! Emlékszem a tépelődésedre, hogy mindenképpen vissza kell menned Olaszországba és hogy vágod át a határőröket. Nekem pedig akkor jöttek onnan haza a családtagjaim. Két hét önkéntes karanténba mentek.
Nagyon izgultam, mert pont a fertőzöttség mellől Emilia-Romagna tartományból jöttek, de akkor még nem terjedt odáig a vírus, de utána ezerrel.

Érted is drukkoltam, nehogy hazahozzad a vírust és megfertőzd a családod.

Egy pillanatra, ahogy kapcsolgattam az ATV-ben mondta, talán a Szabó, hogy a Falus mennyivel jobb lett volna. És pont a vödör vízre gondoltam én is.

Igen, de ott van: Magyarország, az egész ország, ilyen doktori cím nincs, ezért...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés