Karácsony Gergely sávosan növekvő parkolási díjat javasol Budapest belvárosába

2020. június 18. 19:08
Szerinte így mindenki csak addig parkol majd, amíg az feltétlenül szükséges.

Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban, amely az első negyedórában ingyenes, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz a belvárosban – mondta a főpolgármester csütörtökön, a budapesti Városháza Facebook-oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat negyedik adásában.  

Karácsony Gergely hangsúlyozta, azért tartja szükségesnek a progresszív díjazási rendszer bevezetését a Belvárosban, hogy mindenki csak addig parkoljon, amíg az feltétlenül szükséges, és így gyorsabban váljanak szabaddá a helyek, könnyebben lehessen parkolni a városban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a parkolás ingyenessé tétele ezzel éppen ellentétes hatást váltott ki, hiszen sokan hetekig egy helyen hagyják az autójukat, emiatt pedig gyakorlatilag lehetetlenné vált a parkolás. 

A főpolgármester kitért arra is, nem mindenhol, vagyis nem „fűnyíróelv” alapján akarják csökkenteni a sebességkorlátot, hanem csak azokon a helyeken, ahol azt a közlekedés biztonságának növelése, vagy a zajterhelés, illetve a légszennyezés csökkentése indokolja. Karácsony Gergely elmondta, a budapesti és az agglomerációs közlekedést a jelenleginél sokkal jobban össze kell „fésülni”. A főpolgármester a kormányt dicsérve megjegyezte, a közlekedés szempontjából is jó irányt jelenthet a rozsdaövezetben épülő lakások áfakedvezménye.

(MTI)

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ötlet igazából nem lenne rossz, de jól emlékszem, mit műveltek parkolás címszó alatt Zuglóban. Szóval tartok tőle, hogy egy szörnyszülött rendszer lesz az egészből. Pedig egy egységes, átlátható és egyértelmű paroklási díjrendszer már nagyon kéne, mert a jelenlegi szisztémában nehéz kiigazodni.

Zuglóis Karácsony-megoldások:
Egyet előre, hármat hátra, azaz
1-3=a kormány elvette a pénzünket.

Na látod, ezért kell nálunk a liberalizmust kikapálni.

Karácsony Gergely sávosan egekig növekvő parkolási díjat javasol Budapest belvárosába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés