Újabb rendőri intézkedésben elhunyt fekete férfi – Atlanta rendőrfőnöke lemondott

2020. június 14. 7:16
A férfi kicsavarta a rendőr kezéből a sokkolót, majd megpróbált elmenekülni.

Lemondott Atlanta rendőrfőnöke szombaton, alig egy nappal azután, hogy a város egyik rendőre agyonlőtt egy fekete férfit egy szondáztatást követő dulakodás nyomán. Georgia állam fővárosának polgármestere, Keisha Lance Bottoms sajtóértekezleten jelentette be, hogy elfogadta Erika Shields rendőrfőnök lemondását. A rendőrséget egy Wendy's gyorsétteremhez riasztották péntek este, azzal a panasszal, hogy egy kocsijában alvó férfi feltartja a sort az étterem autósokat kiszolgáló oldalán – közölte a georgiai nyomozó hivatal (GBI). A helyszínre kivonult rendőrök megszondáztatták a 27 éves Rayshard Brookst, akit őrizetbe akartak venni, de a földre tepert férfi kicsavarta egyikük kezéből a sokkolót, és azt a rendőr felé tartva, megpróbált elfutni – mondta el szombaton Vic Reynolds, a nyomozó hivatal igazgatója. Menekülés közben lőtték le.

A tragikus incidenst egy biztonsági kamera mellett több szemtanú is rögzítette a mobiltelefonjával. Utóbbi felvételek azóta kikerültek a világhálóra. Reynolds azt ígérte, szombat estig a biztonsági kamera felvételét is nyilvánosságra hozzák. „Ilyen esetben, amikor a rendőri intézkedés halállal végződik, a közvéleménynek joga van tudni, mi történt” – mondta sajtótájékoztatóján. A nap folyamán tüntetés kezdődött Brooks halálának helyszínén és Atlanta több más pontján is, miközben az Egyesült Államokban már három hete tart az a rendőrségi reformokat követelő tüntetéshullám, amelyet egy brutális minneapolisi rendőri intézkedésben május 25-én meghalt George Floyd afroamerikai férfi halála váltott ki. Atlanta eddig is egyike volt azoknak az amerikai városoknak, ahol a tiltakozások tömegeket mozgósítottak.

Gerald Griggs ügyész, az egyik legbefolyásosabb polgárjogi szervezet, az NAACP atlantai alelnöke is részt vett a Wendy's étteremnél összegyűlt mintegy 150 tüntető szombat délutáni felvonulásán. „Az emberek fel vannak háborodva. Tudni akarják, miért kellett megölni Brookst, hiszen nem követett el semmit azon kívül, hogy aludt a kocsi utasoldali ülésében” – nyilatkozta Griggs, aki szerint a férfit a rendőrök halált okozó fegyverhasználat nélkül is elfoghatták volna.

(MTI)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt mondta Pat Robertson a 700-as Clubban:
az Egyesült Államokban összeszámolta egy csapat, mennyi bűncselekményfajtát tartanak nyilván:
300 ezernél - HÁROMSZÁZEZERNÉL - abbahagyták.
A magánbörtönök úgy kötnek szerződést az önkormányzatokkal, ha a város, település garantálja:
a magánbörtön legalább 90%-os kihasználtságát.
Ez van, amikor a tőke - tudjukkiké - szabadon áramolhat...

És aztán, amikor kimegy a bizti, a tőkét szabadonáramoltató erkölcsileg senkik:
felkelést robbantanak ki,
ANTI- és mindenféle invazív FÁK-at szponzorálnak, jó Soros et-son keresztül.
Jav.: jó Soros elvtársukon

A fényképen a baloldali géppisztollyal felfegyverzett férfi rendőr lehet?

Mondjuk azért az plusz adalék, hogy a lázongó feketék azóta már szarrá égették az éttermet...
https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés