Lengyel elnök: Az LMBT nem embertípus, hanem ideológia, így nem oktatható

2020. június 14. 8:20
Andrzej Duda lengyel elnök betiltaná az LMBT oktatását és a homoszexualitás reklámozását iskolákban.

Andrzej Duda, Lengyelország elnöke szerint az LMBT nem embercsoportot, hanem egy ideológiát takar, így nem oktatható az iskolában. Az elnök kifejtette, hogy az LMBT-ideológia pont ugyanolyan, mint a kommunizmus vagy a bolsevizmus és még a módszerei is hasonlóak. Duda erről választási kampányának legutóbbi állomásán beszélt – számol be róla a Pesti Srácok. Az elnöke szerint az LMBT erőszakkal próbálja meg ráerőltetni másokra meggyőződését, így semmiben nem különbözik a többi extremista ideológiától. Kifejtette azt is, hogy amellett, hogy semmilyen politikai ideológia nem tanítható az iskolában, a szülők is dönthetnek úgy, hogy bizonyos szexuális témákban, különösen a „liberálisok által súlykoltakban” ne legyen oktatás.

Nem ez az első, az LMBT-t érintő kijelentése a lengyel elnöknek. Korábban már nyilatkozott arról, hogy be kívánja tiltani a homoszexualitás reklámozását az iskolákban. Duda ekkor jelentette ki azt is, hogy a szexuális felvilágosítás nem az iskola, hanem a szülő dolga otthon. 

Az elnök emellett bejelentette, hogy ha megválasztják, következő terminusában a házasság intézménye és a család lesz politikai tevékenységének központjában. Andrzej Duda fő kihívója, Rafal Trzasowski ezzel párhuzamosan egy LMBTQ+ egyezményt írt alá nemrég, melyben ígéretet tett, hogy az új tanterv már az LMBT-oktatást is tartalmazni fogja.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dudanak igaza van. Ebben legalabbis

Azt nem értem ebben az egészben, hogy LMBT-t akarnak iskolákban tanítani, miközben ha egy filmben meztelen női mell látható, már egyből 18+-os kategóriájú.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés