Dobrev Klára: Szövetségesek szerzése helyett Orbán folyamatosan elszigeteli Magyarországot

2020. június 14. 13:45
A DK politikusa szerint a kormányfő gyáva szembenézni a problémákkal.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök ahelyett, hogy barátokat, szövetségeseket szerezne, folyamatosan elszigeteli Magyarországot legnagyobb szövetségesétől, az Európai Uniótól – mondta Dobrev Klára, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kabinet jövő évi költségvetési javaslatát ismerve kilátástalannak látja a helyzetet. Hangsúlyozta, hogy az egészségügyet rendbe kellene tenni, az oktatás soha nem látott kihívásokkal küzd, a magyar gazdaság pedig szinte leállt, a 2021-es büdzsében ugyanakkor szinte nyoma sincs ezen problémák kezelésének.

A kormányfő gyáva szembenézni ezekkel a problémákkal – fogalmazott. Dobrev Klára szerint ebben a helyzetben az Európai Unió adhatja a legnagyobb segítséget Magyarországnak, amely a korábbi 2 ezer milliárd forintos átcsoportosítás után újabb 3 ezer milliárd forint támogatást ad. A DK politikusa azt mondta, hogy ez nem hitel, vagy kölcsön, hanem olyan támogatás, amit az egészségügyre, a szociális ágazatra, az oktatásra, a vállalkozások megsegítésére és munkahelyteremtésre kellene fordítani.

(MTI)
 

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye.
Még hagyományos ellenfeleink (hadd ne mondjam: ellenségeink) egy részével is - Szerbia, lassan Szlovákia - történelmi csúcsponton van a kapcsolatunk minősége.

Válaszok:
packó | 2020. június 16. 13:11

Szemlőhegyi hazugságainkat hallották.

Szerintem ellenzéki politikusak versenyeznek abban, hogy ki tud többet hazudni egy mondatban.

Dobrev önkényesen kiragadott adatokból állít össze egy propagandacéljának megfelelő pillanatfelvételt. 2022-ben azonban kiderül, az EGÉSZ-ben Orbánnak volt/van igaza.

Klára asszonyság! Legközelebbi hozzászólásához csatolja Korózs Lajos ,,hiteles,, dokumentum videófelvételét. Török Zsoltot is felkérheti, hogy készítse el a folyamatábrát.

Elena, ne parázz már ennyire Orbán Viktorért! Többet foglalkozol vele, mint az iszákos férjeddel.

Hát igen. Kisantant megszűnt, Ukrajna, amennyire lehet. fogva. EU tagok és NATO tagok vagyunk, ha vitatkozva is. Az oroszokkal jóban vagyunk, Kínával, Azerbajdzsánal szintén. Izraellel végre nem ütjük egymást.
Romániával nagyon rosszban vagyunk, de ez így helyes!
Dobrev! Bulgáriával is jóban vagyunk.
Akivel rosszban vagyunk, azt Dobrev Klárának hívják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés