Esetleges összecsapásoktól tart a londoni rendőrség

2020. június 13. 13:41
A brit rendőrség különleges szabályozásokat vezetett be a mai napon tartandó BLM-tüntetés kapcsán.

Az Egyesült Királyság londoni rendőrsége különleges szabályozásokkal készül a mai tüntetésekre, ahol a Black Lives Matter mozgalom és a jobboldali ellentüntetők esetleges összecsapására számítanak a felvonulás délután négy órai befejezését követően. Az összecsapásoktól való félelem következtében a BLM hivatalosan visszamondta a tüntetést, ennek ellenére több ezren mehetnek várhatóan az utcákra. George Floyd amerikai rendőri kéz általi halála az elmúlt hónapokban az egész világon tüntetések ezreit eredményezte, melyek elsősorban a faji igazságtalanság és a rendőri brutalitás ellen lettek összehívva. A múlt hétvégén Londonban is voltak erőszakos összetűzések, ahol a tüntetők rendőröket is megtámadtak, sőt, helyenként vandalizmusról is beszámoltak.

Bas Javid, a város rendőrségének főparancsnoka elmondta, pontosan érti „miért akarják az emberek, hogy hallják meg a hangjukat”, azonban arra kérte az embereket, lehetőleg tartózkodjanak a tüntetésektől és rámutatott a kormány felhívására, mely szerint nem ajánlott a koronavírus-járvány közepette nagy csoportokba szerveződni. A mai napra jobboldali és szélsőjobboldali csoportok is bejelentették, hogy tiltakozni fognak, igaz, ők a BLM által elindított globális demonstráció-hullám ellen. „A jelenlegi információk alapján és annak érdekében, hogy megóvhassuk az embereket, akik el akarnak menni és tiltakozni kívánnak, úgy döntöttünk, hogy feltételeket szabunk a holnapra tervezett tüntetésekhez” - fogalmazott Javid a tegnapi napon.

Kormánytagok, így Boris Johnson miniszterelnök és Priti Patel belügyminiszter is „szégyenteljesnek” minősítették a Winston Churchill szobra ellen intézett múlt heti graffitis támadást, melyet szintén a tüntetők követtek el. A szobrok a faji igazságtalanság elleni tiltakozások középpontjába kerültek elsősorban az Egyesült Államokban, de immáron az egész világon is. A Churchill-szobrot ezen a hétvégén külön rendőrségi egység őrzi éjjel-nappal.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amíg a patrióta nemzeti oldal nem szervezi meg önmagát, addig a csőcseléké a hatalom, mert mögötte áll, mint mindig: a Gonosz, a Gonosz Törzs, othschildektől oldbergekig...

ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

néznél, de csak azt látod,
mit ő eléd varázsolt,

hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.

Javid, ez ős kelta lehet, csakis, annyira patinás szigetlakónév...

1942-ben Churchill így kommentálta azt a tényt, hogy egy fekete tiszt is megfordul egy olyan étteremben, amelyben fehér amerikai tisztek a törzsvendégek: Sebaj: ha a vállára akaszt egy bendzsót, azt hiszik, a zenekar tagja.
Lovas István (Pesti Hírlap, 1993. június)

Churchill mondta: gyűlölöm az indiaiakat. Ők egy állatias nép egy állatias vallással.
He said: I hate the Indians. They are a beastly people with a beastly religion.
(Maya Oppenheim, Independent, 8 September 2017.)
Aki tud ilyet Hitlertől idézni, itt az alkalom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés