Megújul a sümegi vár

2020. június 12. 13:26
A vár első emeletén kap majd helyet a 16. századot idéző interaktív kiállítás, a földszinten pedig műhelyek és különböző mesterségek udvarai lesznek majd látogathatók.

A Nemzeti kastélyprogram és a Nemzeti várprogram keretében egy éven belül megújul a sümegi vár. A több mint másfél milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően helyreállítják a keleti épületrészt és a korabeli váréletet idéző kiállítást alakítanak ki - mondta a beruházás pénteki alapkőletételi ünnepségén a két program közös miniszteri biztosa.

Virág Zsolt közölte: a vár első emeletén kap majd helyet a 16. századot idéző interaktív kiállítás, a földszinten pedig az eredeti funkciónak megfelelően műhelyek és különböző mesterségek udvarai lesznek majd látogathatók. A beruházás 1 milliárd 65 millió forintból valósul meg.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a négy évvel ezelőtt útjára indított Nemzeti kastélyprogramból és várprogramból 15 vár és 19 kastély újul meg országszerte 60 milliárd forintból.

(MTI)

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés